0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش ملی پژوهش های کاربردی امنیت غذایی: فرآوری، ایمنی و سلامت
ارزیابی تاثیر فصول مختلف روی بار میکروبی شیرخام تازه دوشیده شده از پستان دام در دامداری های سنتی شهرستان آشتیان
نویسندگان :
فاطمه شریفی
1
معصومه ارفعی
2
محمد بهرامی
3
1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد آشتیان
2- دانشگاه آزاداسلامی آشتیان
3- دانشگاه آزاد اسلامی واحد آشتیان
کلمات کلیدی :
شیر خام،دامداری سنتی،فصول مختلف،کیفیت شیر،آلودگی میکروبی،نگهداری شیر
چکیده :
شیر ، به عنوان یکی از مهم ترین و پرمصرف ترین محصولات لبنی ، منبع اصلی تغذیه در بسیاری از فرهنگ ها و جوامع محسوب می شود . این ماده غنی از مواد مغذی است و به عنوان یک رژیم غذایی کامل ، شامل انواع ویتامین ها ، مواد معدنی ، پروتئین ها و چربی ها می باشد . ترکیب شیمیایی شیر بستگی به نوع دام ، روش های تغذیه و شرایط نگهداری آن دارد و می تواند تاثیر زیادی بر کیفیت و ارزش غذایی آن داشته باشد . هدف این پژوهش ، ارزیابی تاثیر فصول مختلف بر بار میکروبی شیر خام تازه دوشیده شده از پستان دام در دامداری های سنتی شهرستان آشتیان است . در این مطالعه ، از 10 دامداری سنتی طی فصول بهار ، تابستان ، پاییز و زمستان ، 160 نمونه شیر خام در دوره چهار ساله از سال 1400 تا 1403 جمع آوری شد . نتایج نشان داد که بار میکروبی در فصول گرم سال ، به ویژه بهار و تابستان افزایش یافته است . عواملی چون دمای محیط ، روش دوشیدن و بهداشت تجهیزات شیر دوشی تاثیر قابل توجهی بر بار میکروبی شیر دارند . همچنین ، عدم رعایت بهداشت و تاخیر در انتقال شیر به مراکز جمع آوری می تواند منجر به افزایش بار میکروبی گردد. بنابراین ، با توجه به اهمیت کیفیت شیر خام در صنایع لبنی و تاثیر آن بر سلامت مصرف کننده ، پیشنهاد می شود که اقدامات موثری در راستای رعایت موازین بهداشتی ، به ویژه در فصول گرم ، در دامداری های سنتی اتخاذ گردد . این تحقیق اهمیت ویژه ای برای بهبود مدیریت کیفیت شیر در این شهرستان دارد .
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
مروری برتوسعه امولسیونهای پیکرینگ برای تولید پوششهای زیستتخریبپذیر و مواد ضدباکتری
آتنا مدیری دوم
گرسنگی پنهان، سیاستهای آشکار: واکاوی تناقض میان راهبردهای غنیسازی و روند نزولی فراهمی آهن و روی در ایران (۲۰۱۲-2022)
سعید جلالیان - ارمغان صابری گودرزی - سارا ناجی طبسی - حسین محمدی - علیرضا کرباسی
آدامس های غنی شده با کازئین فسفوپپتید و تاثیرآن ها بر دوباره معدنی شدن مینای دندان
زهرا عمادی - مریم فنائی
مروری بر پیامدهای همهگیری کووید-۱۹ بر زنجیره تأمین بخش کشاورزی، پایداری امنیت غذایی و اثرات زیستمحیطی
سمیرا حسینی - مهرانگیز ابراهیمی ممقانی - سید رفیع عارف حسینی
فناوریهای نوین در کاهش آفلاتوکسین مواد غذایی و بررسی اثرات آن بر سلامت جسم و روان
مروا حسینی - مریم اقبالی معین
بررسی اثرات ضدقارچی نانوامولسیون اسانس کاکوتی کوهی (Ziziphora clinopodioides) بر قارچهای مولد پوسیدگی پرتقال
مریم بشارتی - هادی یزدانی
پتانسیل قارچهای پرورشی به عنوان جایگزین نمک در فرآوردههای گوشتی
ثمین صمدزاد - سبا حسین پور - مبینا امینی کلهرودی - مهسا حسن پناه زیارت
کاربرد روش اولتراسونیک در بازیابی ترکیبات زیستفعال از پسماندهای میوه و سبزیجات و تاثیر آنها بر کیفیت روغنهای خوراکی
رقیه اشرفی یورقانلو - مهلا پیروزی فرد
نانوکپسولهسازی پروبیوتیکها: فناوریها، مواد، کاربردها و چشماندازهای نوین در حفاظت و تحویل زیستی
فرشته قنبری - هاجر رجایی لیتکوهی - محدثه قنبری
مروری بر چاپ سه بعدی غذاهای فراسودمند و آنتیاکسیدانها
بهار شکارچی - محسن شاهرخی نژاد
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.4.1