0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش ملی پژوهش های کاربردی امنیت غذایی: فرآوری، ایمنی و سلامت
مروری بر کاربرد نانوحسگرها (نانوبیوسنسورها) در ردیابی پاتوژنها و آلایندههای غذایی
نویسندگان :
مهدیه غفاری
1
آرزو خلیلی
2
سبحان شریفی
3
1- گروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تبریز
2- دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
3- دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
کلمات کلیدی :
نانوحسگرها،نانوبیوسنسورها،پاتوژنها،آلایندههای غذایی
چکیده :
افزایش نگرانیهای جهانی در مورد ایمنی مواد غذایی، توسعه روشهای تشخیص سریع، حساس و قابل حمل برای ردیابی پاتوژنها و آلایندهها را ضروری ساخته است. نانوحسگرها با بهرهگیری از خواص منحصر به فرد نانومواد (سطح مؤثر بالا، خواص نوری/الکتریکی بهبودیافته) و عناصر زیستی تشخیصگر (آنتیبادیها، آپتامرها، آنزیمها)، پتانسیل تحول در پایش ایمنی غذایی را دارند. این مقاله مروری، اصول عملکرد، انواع، مزایا، چالشها و کاربردهای نوین نانوحسگرها در ردیابی پاتوژنهای میکروبی (نظیر Salmonella، E. coli O157:H7، Listeria) و آلایندههای شیمیایی (آفتکشها، مایکوتوکسینها، فلزات سنگین، آنتیبیوتیکها) را بررسی میکند. با وجود چالشهای فنی و مقرراتی، نانوحسگرها بهعنوان ابزارهای امیدوارکننده برای نظارت بلادرنگ در زنجیره تأمین غذایی مطرح هستند.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
اثربخشی ماژول نرمافزار توانبخشی شناختی ریهاکام بر بهبود کارکردهای اجرایی بیماران مبتلابه دیابت نوع 1 و 2
سمیه حسنی - سیده مریم مشیریان فراحی
کاربرد نانوتکنولوژی در فرمولاسیون و بسته بندی نان
محدثه عقیق چی - فهیمه کهنه - روزبه تفقدی - الهام اسحاق آبادی - علی چمن مطلق
مروری بر خواص آنتیاکسیدانی آستاگزانتین و کاربرد آن در نگهداری و بستهبندی مواد غذایی
ساناز شکراله ابهری - محسن اسمعیلی - هادی الماسی
خاک سالم، غذای سالم، انسان سالم
رضا چمنی - حلیمه جلورو
مروری بر تشخیص اصالت محصولات زنبور عسل
مهدی حبیبی قدس - مریم خاکباز حشمتی
کاربرد فیلم های تولید شده از نشاسته از منابع غیر مرسوم در بسته بندی مواد غذایی
علی ظفرمند - محی الدین کاظمی - جواد علی اکبرلو
بررسی خصوصیات بیولوژیکی و سنجش ترکیبات زیست فعال پروتئینهای کازئین و آب پنیر هیدرولیز شده شیر شتر
فاطمه مهاجر دیلمانی - المیرا بیرامی - مریم اثنا عشری - عاطفه شموسی
تشخیص تقلب گوشت مرغ و چربی در گوشت چرخکرده گوسفند با استفاده از طیفسنجی مرئی/مادون قرمز نزدیک (VIS/NIR) و روشهای شیمیسنجی
امیر کاطمی - اصغر محمودی - هادی ولادی - ارش جوانمرد
کاربردهای کلیدی و مزایای هوش مصنوعی در کشاورزی و امنیت غذایی
علیرضا پورمحمد
کاربردهای بیوتکنولوژی در صنایع غذایی و کشاورزی
نیما محمدنژاد خیاوی - مینا حسنی - علی شاهی قره لر
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.4.1