0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش ملی پژوهش های کاربردی امنیت غذایی: فرآوری، ایمنی و سلامت
اصلاح پودر استخوان بهعنوان منبع پایدار کلسیم برای صنایع غذایی
نویسندگان :
مریم احمدوند
1
مریم فنائی
2
1- دانشگاه صنعتی اصفهان
2- دانشگاه صنعتی اصفهان
کلمات کلیدی :
استخوان اصلاح شده،بازیافت ضایعات دامی و شیلات،غنیسازی مواد غذایی،اصلاح زیستی،زیستفراهمی کلسیم
چکیده :
کمبود دریافت کلسیم در رژیم غذایی از عوامل اصلی بروز پوکیاستخوان و اختلالات متابولیک است. پودر استخوان بهعنوان منبعی طبیعی و غنی از کلسیم ظرفیت بالایی برای غنیسازی مواد غذایی دارد، اما زیستفراهمی پایین، ویژگیهای حسی نامطلوب و نگرانیهای ایمنی مانع کاربرد گسترده آن میشود. پژوهشهای اخیر نشان دادهاند که اصلاح پودر استخوان با بهرهگیری از روشهای مکانیکی، شیمیایی، زیستی–آنزیمی و حرارتی میتواند این محدودیتها را برطرف کند. روشهای مکانیکی با کاهش اندازه ذرات و تغییر ساختار بلوری قابلیت انحلال کلسیم را افزایش میدهند. روشهای شیمیایی با حذف ناخالصیها و سفیدشدگی پودر، زیستفراهمی را بهبود میبخشند. درصورتیکه در روشهای زیستی و آنزیمی، علاوه بر آزادسازی کلسیم، ترکیبات ارزشمند دیگری مانند کلاژن و ژلاتین نیز تولید میشود. روشهای حرارتی نیز با حذف کامل اجزای آلی و تثبیت فاز معدنی پودرهای سفید و ایمن ایجاد میکند. جمعبندی مطالعات نشان میدهد استفاده از ترکیب این روشها میتواند کارایی بیشتری در ارتقای ارزش تغذیهای و ایمنی غذایی پودر استخوان داشته باشد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
کاربرد نانوتکنولوژی در فرمولاسیون و بسته بندی نان
محدثه عقیق چی - فهیمه کهنه - روزبه تفقدی - الهام اسحاق آبادی - علی چمن مطلق
مروری بر کاربرد روش سنجش هدایت الکتریکی در صنایع غذایی
سید حسین رضوی زادگان جهرمی - حسین کرمی
استانداردهای حلال؛ چالشی راهبردی برای کیفیتسازی و جهانیسازی صنعت غذا در کشورهای اسلامی
عادل بیگ بابائی - شهره ملاکیان
منابع آلاینده های موجود در مواد غذایی و اثرات و پیامدهای بهداشتی آن ها
مینا حسنی - نیما محمدنژاد خیاوی - محمد احمدی - علی شاهی قره لر
تولید نان چاودار غنی شده با فولات
محمدرضا عدالتیان دوم - ملیکا اختراعی طوسی
تاثیر افزودن هیدروکلوئیدهای نشاسته ذرت اصلاح شده فسفاته و استیله و آگار بر کاهش آب اندازی بافت ماست قالبی بدون چربی.
سید حسین رضوی زادگان جهرمی - یاسمن یبلوئی - زهرا فلاح زاده
بررسی اثر نگهدارنده بر خصوصیات میکروبی دسر لبنی تولید شده در فصول مختلف سال، طی زمان نگهداری
محبوبه سرابی جماب - راضیه نیازمند
Tuf gene-based qPCR method for quality control and quantification of Lactobacillus acidophilus LA-5 in probiotic dairy products
Salman Odooli
بررسی تاثیر استفاده از عصاره گل کاغذی بر خصوصیات کیفی و آنتی اکسیدانی آب پرتقال
احسان طوسی - محجوب شیخالاسلامی
مروری بر اثر ضد میکروبی آنزیم ها
بهروز علیزاده بهبهانی - شیما مرادی - حسین جوینده
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.4.1