0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش ملی پژوهش های کاربردی امنیت غذایی: فرآوری، ایمنی و سلامت
طراحی پوشش زیستفعال حاوی نانوکپسول اسانس آویشن و بررسی اثر آن بر ویژگیهای میکروبی و حسی فیله مرغ در شرایط نگهداری یخچالی
نویسندگان :
ابوالقاسم رهبری
1
1- گروه فناوری کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ملی مهارت، تهران، ایران
کلمات کلیدی :
اسانس آویشن،ویژگیهای میکروبی،ارزیابی حسی،فیله مرغ،ماندگاری مواد غذایی
چکیده :
در راستای افزایش ایمنی و ماندگاری فرآوردههای پروتئینی، این پژوهش با هدف طراحی و ارزیابی پوشش خوراکی زیستفعال بر پایه بیوپلیمرهای صمغ عربی و ژلاتین حاوی نانوکپسول اسانس آویشن بر روی فیله مرغ انجام شد. در این مطالعه، نانوکپسولهای اسانس آویشن با استفاده از روش تبخیر حلال و مواد زیستسازگار مذکور تهیه و سپس در ماتریس پوشش خوراکی گنجانده شدند. نمونههای فیله مرغ در سه گروه شامل نمونه شاهد بدون پوشش، نمونه با پوشش ساده، و نمونه با پوشش زیستفعال نانوکپسولهشده تقسیم و در دمای یخچالی 4±1 درجه سانتیگراد به مدت ده روز نگهداری شدند. طی دوره نگهداری، پارامترهای میکروبی شامل شمارش کلی میکروارگانیسمهای مزوفیل به همراه ویژگیهای حسی (بو، رنگ، بافت و پذیرش کلی) مورد ارزیابی قرار گرفت. یافتهها نشان داد که استفاده از پوشش زیستفعال نانوکپسولهشده بهطور معناداری (p<0.05) موجب کاهش بار میکروبی در مقایسه با نمونههای کنترل و دارای پوشش ساده شد؛ بهطوریکه جمعیت کلی میکروارگانیسمها در نمونه پوششدار نسبت به شاهد، حدود ۲ سیکل لگاریتمی (Log CFU/g) کاهش یافت. همچنین، این پوشش موجب حفظ ویژگیهای حسی و تأخیر در کاهش کیفیت محصول طی دوره نگهداری گردید. نتایج پژوهش حاضر بیانگر قابلیت بالای پوشش زیستفعال حاوی نانوکپسول اسانس آویشن در افزایش ایمنی، کیفیت و ماندگاری فیله مرغ بوده و استفاده از آن میتواند بهعنوان یک فناوری نوین در بستهبندی مواد پروتئینی توصیه گردد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
کاتالیز در مقیاس نانو: نگاهی به نانوزیمها
متین محمدی نژاد - زهرا یوسفیان جزی
کاربردهای بیوتکنولوژی در صنایع غذایی و کشاورزی
نیما محمدنژاد خیاوی - مینا حسنی - علی شاهی قره لر
مروری بر اصلاح ویژگی های مختلف پروتئین های گیاهی با استفاده از تخمیر میکروبی
سید حسین رضوی زادگان جهرمی - مریم خدابنده سامانی
ارزیابی اثرات پارابیوتیک سودوموناس سیرینگی بر رشد میکروارگانیسمهای عامل فساد و بیماریزا در پنیر موزارلا
محمدجواد قاسمی
توسعه جاذبهای اتیلن بر پایه نانوکامپوزیتهای آلومینا-پرمنگنات پتاسیم و ارزیابی کارایی آنها در افزایش ماندگاری میوه
علیرضا موحدی قدیم - الهام جنت دوست - فرشاد خیری - محمد سیروس آذر
استخراج و خالص سازی فلزات سنگین از ضایعات کشاورزی
ترکان کوته مشکی - سجاد پیرسا
روشهای نوین غیرمخرب برای تشخیص سریع فساد گوشت: تحولی در کنترل کیفیت مواد غذایی
ریحانه شکیبا - مهدیه السادات اسحاق زاده - پرنیان پزشکی
Antidiabetic Potential of Cactus Fruit(Opuntia spp.): Bioactive Compounds, Mechanisms, and Applications in Functional Foods
Samaneh Pishdad
کاربرد موسیلاژهای گیاهی در صنعت غذا: خواص عملکردی، مزایا و چالشها
سپیده بهرامی - پرستو اسدی شیزری
پتانسیل اسپیرولینا در تولید پوشش های خوراکی عملکردی: از منابع طبیعی تا کاربردهای صنعتی
نازنین نیکخوی - پرنیان پزشکی - عاطفه صرافان
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.4.1