0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش ملی پژوهش های کاربردی امنیت غذایی: فرآوری، ایمنی و سلامت
مروری بر رویکردهای نوین پایدارسازی رنگدانههای بتالائین در صنایع غذایی
نویسندگان :
محترم درویش محمدی
1
هدی شهیری طبرستانی
2
1- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
2- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
کلمات کلیدی :
بتالائین،رنگدانههای طبیعی،پایدارسازی،ریزپوشانی،کوپیگمانتاسیون
چکیده :
رنگدانههای بتالائین بهعنوان رنگهای طبیعی ایمن با خواص ارزشمند ضداکسیدانی و ضدالتهابی، از پتانسیل بالایی برای جایگزینی رنگهای مصنوعی در صنایع غذایی برخوردارند. با این حال، ناپایداری این رنگدانهها در برابر عواملی همچون دما، تغییرات pH، نور و اکسیژن چالشی اساسی در مسیر کاربرد گسترده آنها در صنایع غذایی به شمار میرود. این مقاله مروری به بررسی فناوریها و رویکردهای نوین توسعهیافته برای ارتقای پایداری بتالائینها میپردازد. مباحث اصلی شامل راهکارهایی پیشرفته نظیر ریزپوشانی با استفاده از ماتریسهای حامل متنوع (پلیساکاریدها، پروتئینها و لیپیدها)، کوپیگمانتاسیون، کمپلکس کواسرواسیون، تشکیل کمپلکسهای پروتئین–بتالائین و نیز کاربردهای نانوفناوری است. شواهد پژوهشی نشان میدهد این راهکارهای نوآورانه نهتنها پایداری رنگدانهها را در طول فرآوری و نگهداری بهطور چشمگیری افزایش میدهند، بلکه بر ویژگیهای زیستفعالی و زیستدسترسی آنها نیز میافزایند. در پایان، این مرور ضمن تبیین چالشهای فناورانه و ملاحظات مقیاسپذیری صنعتی، به مسیرهای آینده برای تجاریسازی موفق فرمولاسیونهای پایدارشده بتالائین اشاره میکند.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
بررسی تاثیر استفاده از عصاره گل کاغذی بر خصوصیات کیفی و آنتی اکسیدانی آب پرتقال
احسان طوسی - محجوب شیخالاسلامی
نانوکپسولهسازی پروبیوتیکها: فناوریها، مواد، کاربردها و چشماندازهای نوین در حفاظت و تحویل زیستی
فرشته قنبری - هاجر رجایی لیتکوهی - محدثه قنبری
بررسی تطبیقی امنیت غذایی ایران و کشورهای منتخب جنوب آسیا
فریبا عباسی - علی کیانی راد
سنتز و بررسی کارایی آلومینای آندی نانومتخلخل بارگذاریشده با پرمنگنات پتاسیم در حذف اتیلن برای افزایش ماندگاری میوه و سبزیجات
سعید گل میرزایی - الهام جنت دوست - فرشاد خیری - محمد سیروس آذر
تأثیر فناوری فشار بالا بر ویژگیهای فیزیکوشیمیایی، کیفی و حسی تخممرغ مایع و گوشت
امید میرزایی تاش
پروتئین تولیدشده از هوا:راهکاری پایدار برای آینده امنیت غذایی با استفاده از تخمیر گازی
مائده خجسته باغدار - ایمان کوهستانی - حسین احمدزاده
بررسی اثر تیمار نیکووار و زداروس بر مگس میوه مدیترانهای در میوه شلیل
کوروش جعفری - بهنام امیری - سید افشین سجادی
کاربرد فیلم ضدمیکروبی پروتئین سویا حاوی نقاط کربنی و نانوساختار ژانوس در گوشت چرخ کرده گاو
رقیه رضوی - مهران مرادی - حسین تاجیک - رحیم مولایی
بازیافت در مدارس ابتدایی: الگویی برای کاهش پسماند های کاغذی و غذایی
فاطمه سنچولی - آتنا عباسیان مقدم - فائزه شهرکی - زهرا هراتی کبیر - محمد عباسیان مقدم
امنیت غذایی : چالش ها وراهکار ها در مسیر توسعه پایدار
ناهید زمانی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.4.1