0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش ملی پژوهش های کاربردی امنیت غذایی: فرآوری، ایمنی و سلامت
مروری بر کاربرد کربنداتها به عنوان نگهدارنده سبز در صنعت غذا: سنتز، خواص عملکردی و ملاحظات ایمنی
نویسندگان :
الهه جدی
1
دینا شهرام پور
2
1- موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی مشهد
2- موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی مشهد
کلمات کلیدی :
کربندات،ضدمیکروبی،آنتی اکسیدان،ایمنی و مقررات غذایی
چکیده :
کربنداتها بهعنوان یک گروه جدید از نانو مواد زیستسازگار، به دلیل قابلیت سنتز سبز از منابع طبیعی و ضایعات کشاورزی و خواص عملکردی بسیار خوب، توجه روزافزون پژوهشگران صنایع غذایی را به خود جلب کردهاند. این مقاله مروری با هدف بررسی روش های سنتز کربن دات ها و همچنین ارزیابی خواص عملکردی آنها به عنوان نگهدارنده سبز موادغذایی، چالش ها و ملاحظات ایمنی موجود طی بازه سال های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۵ انجام شد. جستوجو در پایگاههای معتبر صورت گرفت و مقالات تحلیل شدند. یافتهها نشان داد امکان تولید کربن دات ها از طریق روش های مختلف بالا به پائین ( لیزر ابلیشن، آسیاب مکانیکی و الکتروشیمی) و پائین به بالا ( هیدروترمال، مایکروویو و پیرولیز) وجود دارد. کربنداتها دارای فعالیتهای چندگانه از جمله، خاصیت آنتیاکسیدانی (مهار رادیکالهای آزاد و کاهش پراکسیداسیون لیپیدی تا حدود ۴۰٪ کاهش)، ضدمیکروبی (در برابر باکتریهای بیماری زا گرممثبت، گرممنفی و کپک های عامل فساد) و توانایی جذب پرتو فرابنفش هستند. ادغام کربنداتها در فیلمها و پوششهای زیست سازگار مانند کیتوزان و نانوسلولز منجر به تولید بستهبندیهای فعال و هوشمند شده است که در برخی محصولات ماندگاری ۷ تا ۱۴ روز افزایش یافت. با این وجود، دادههای ایمنی در خصوص سمیت مزمن و مهاجرت کربنداتها محدود بوده و چارچوبهای مقرراتی بینالمللی بر ارزیابی موردبهمورد تأکید دارند. بر این اساس، پژوهشهای آینده باید بر استانداردسازی فرآیندهای سنتز سبز، انجام آزمونهای ایمنی بالینی و تدوین استانداردهای ملی برای تسهیل تجاریسازی متمرکز شوند.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
سنتز و بررسی کارایی آلومینای آندی نانومتخلخل بارگذاریشده با پرمنگنات پتاسیم در حذف اتیلن برای افزایش ماندگاری میوه و سبزیجات
سعید گل میرزایی - الهام جنت دوست - فرشاد خیری - محمد سیروس آذر
بررسی اثرات ضدقارچی نانوامولسیون اسانس کاکوتی کوهی (Ziziphora clinopodioides) بر قارچهای مولد پوسیدگی پرتقال
مریم بشارتی - هادی یزدانی
نقش غذاهای محلی و سنتی در رونق گردشگری و تقویت اقتصاد محلی: مطالعه موردی استان گیلان
مجید نظری فشتالی
مروری بر تشخیص اصالت محصولات زنبور عسل
مهدی حبیبی قدس - مریم خاکباز حشمتی
بررسی تقلبات رایج در عسل و راهکار های ارایه شده
حسین جوان بخت - صاحبه میرزائی
تأثیر ویژگیهای بستهبندی آبمیوه بر قضاوت شناختی مصرفکنندگان درباره سلامت، کیفیت و طعم محصول
حافظ صفری
ارزیابی مخاطرات بهداشتی ناشی از مصرف بیشازحد نگهدارندههای شیمیایی در محصولات غذایی فرآوریشده
رقیه اشرفی یورقانلو - مهلا پیروزی فرد
بررسی ریزپوشانی ترکیبات زیستفعال (پلیفنولها) با نانوامولسیونهای طبیعی برای تولید محصولات لبنی فراسودمند
مریم میرزایی - معصومه ارفعی - معصومه خسروی رینه
کاربرد هوش مصنوعی برای تشخیص مایکوتوکسین در مواد غذایی
بیوک آقا فرمانی - سمیه محمدخانی - بهزاد یوسفی رزین
طراحی حسگر زیستی مبتنی بر نقاط کوانتومی گرافن در کاربردهای تشخیص باکتری
انیس امیدنیایی - علی فرمانی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.4.1