0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش ملی پژوهش های کاربردی امنیت غذایی: فرآوری، ایمنی و سلامت
بررسی استفاده از کمومتریکس در پایش الکل تولیدی از تخمیر ذرت آلوده به آفلاتوکسینها
نویسندگان :
روح الله کرمی اسبو
1
1- موسسه تحقیقات گیاه پزشکی
کلمات کلیدی :
آفلاتوکسین،ذرت،اتانول،کمومتریکس
چکیده :
آفلاتوکسینها از مهمترین مایکوتوکسینهای تولیدشده توسط قارچهای آسپرژیلوس هستند که میتوانند محصولات کشاورزی از جمله ذرت را آلوده کرده و باعث ایجاد مخاطرات سلامتی شوند. استفاده از ذرت آلوده در تولید اتانول به عنوان یک راهکار مدیریت ضایعات مطرح است، اما پایش سریع و دقیق آلودگی و همچنین راندمان تولید الکل در محصول نهایی ضروری است. در این مطالعه، از روش طیفسنجی FTIR همراه با آنالیز کمومتریکس برای پایش سریع الکل تولیدشده از ذرت آلوده به آفلاتوکسین استفاده شد. نمونههای الکل تولیدی از ذرت آلوده (در سطح ۲۰ نانوگرم بر گرم) پس از فرآیند تخمیر و تقطیر، توسط دستگاه FTIR آنالیز و دادههای حاصل با استفاده از روشهای کمومتریکسی شامل PCA و PLS مورد پردازش قرار گرفتند. نتایج HPLC نشان داد که الکل تولیدی عاری از آفلاتوکسین است و مدل کمومتریکسی توسعهیافته قادر است با دقت بالا ( ۹۸/۰ R² =و ۰/۵ RMSEP=) میزان الکل را پیشبینی کند این روش به عنوان یک جایگزین سریع، غیرمخرب و مقرونبهصرفه برای روشهای مرسوم مانند GC-FID مطرح است.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
نقش ترکیبات زیستفعال قارچها در بهبود کیفیت و ایمنی مواد غذایی: مروری
ملیکا میرجردوی - مرضیه حسینی نژاد
کاربرد فناوری فشار بالا بهعنوان یک فناوری نوظهور در فرآوردههای لبنی
مینا رضاپور
امنیت غذایی : چالش ها وراهکار ها در مسیر توسعه پایدار
ناهید زمانی
Antidiabetic Potential of Cactus Fruit(Opuntia spp.): Bioactive Compounds, Mechanisms, and Applications in Functional Foods
Samaneh Pishdad
مقایسه کارایی تیمار پلاسمای(گازهای نیتروژن، هیدروژن و آرگون) و پلاسمای پرتو ایکس بر کاهش آلودگی میکروبی در آویشن
محمد رشاد - سید پژمان شیرمردی - سمیرا شهبازی - ابوالفضل مازندرانی - سپیده سادات جمالی - حامد عسکری
مطالعه ای بر مفاهیم امنیت غذایی
کوثر قلی پور - محمد قهرمان زاده - جواد حسین زاد
کاربرد هیدروکلوئیدها در بهبود بافت، ماندگاری و کیفیت حسی انواع نان، کیک و پنکیک
فخرالدین صالحی
بهینهسازی ظرفیت تشکیل و پایداری امولسیون پروتئین کنجالهی کنجد با استفاده از گرمایش اهمیک
مریم کشانی - نفیسه زمیندار - لیلا لک زاده - محمد گلی
روشهای نوین غیرمخرب برای تشخیص سریع فساد گوشت: تحولی در کنترل کیفیت مواد غذایی
ریحانه شکیبا - مهدیه السادات اسحاق زاده - پرنیان پزشکی
بررسی مقایسه ای تغییرات کیفی پس از صید در برخی ماهیان پرورشی آب شیرین (کپور ماهیان)
هاجر بغلانی - سید محمد موسوی - سید مهدی حسینی - آناهیتا رضائی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.4.1