0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش ملی پژوهش های کاربردی امنیت غذایی: فرآوری، ایمنی و سلامت
بررسی تطبیقی امنیت غذایی ایران و کشورهای منتخب جنوب آسیا
نویسندگان :
فریبا عباسی
1
علی کیانی راد
2
1- موسسه پژوهش های برنامه ریزی؛ اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی
2- موسسه پژوهش های برنامه ریزی؛ اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی
کلمات کلیدی :
امنیت غذایی،منطقه جنوب آسیا،ایران
چکیده :
با توجه به هدف تحقیق بررسی تطبیقی امنیت غذایی ایران و کشورهای منتخب جنوب آسیا طی دوره ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۳ برآرود شده است. در گام نخست، دادههای مرتبط با ابعاد مختلف امنیت غذایی از سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) گردآوری و با استفاده از روش میانگین ساده نرمالسازی، وزن دهی و سپس شاخص ترکیبی امنیت غذایی برای هر کشور در بازه زمانی محاسبه شد، تا روند تغییرات و شکافهای منطقهای نمایان گردد. نتایج نشان داد کل منطقه در طی ۲۰۰۰–۲۰۲۳ در مسیر بهبود امنیت غذایی بوده است. تقریباً همه کشورها در این بازه زمانی روندی صعودی داشتهاند؛ یعنی سطح امنیت غذایی نسبت به ابتدای دهه ۲۰۰۰ بهبود یافته است. شیب رشد در نیمه اول دوره (۲۰۰۰ تا حدود ۲۰۱۲) برای بیشتر کشورها سریعتر بوده است، در حالی که پس از آن برخی کشورها با نوسانات یا روند کندتر مواجه شدهاند. کشورهای بنگلادش، ایران و پاکستان در سالهای پایانی عملکرد بهتری داشتهاند. بنگلادش با رشد پیوسته در سالهای پایانی (۲۰۲۲-۲۰۲۳) یکی از بالاترین سطوح امنیت غذایی را در منطقه کسب کرده است. ایران از حدود ۲۰۰۵ به بعد رشد قابل توجهی داشته و پس از سال ۲۰۱۴ در سطح بالایی تثبیت شده است. هند از حدود سال ۲۰۰۶ جهش کرده، اما بعد از سال ۲۰۱۶ روندی پرنوسان نشان میدهد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
ارتقاء ظرفیت سلامت شناختی نان به روش ریزپوشانی با نگاه به مؤلفههای امنیت غذایی در سند راهبردی امنیت غذایی جمهوری اسلامی ایران
مسعود تقی زاده - حسام الدین آخوندزاده
Identification and Ranking of Key Formulation Factors Affecting Sensory Texture in Bakery Products Using Machine Learning-Based Sensitivity Analysis
ALI ZAMANPOUR BOROJUNY - Zeynab Raftani Amiri - Reza Esmaeilzadeh Kenari - Jaafar Mohammadzadeh Milani - Mohsen Zandi
امنیت غذایی و پایداری محیط زیست از طریق مدیریت پسماندهای غذایی
یونس زاهدی - امین جهانگیری پته خور
بررسی کیفیت میکروبیآب استخرهای پرورش ماهیان گرمابی
مهران آوخ کیسمی - مجتبی رجبی کلوانی - مریم آوخ کیسمی
نقش و تاثیر طراحی در تولید بستهبندیهای پایدار
فائزه فرزان فر - ناصر صداقت
تکنیک های نوظهور برای فرآوری مواد غذایی
نیما محمدنژاد خیاوی - مینا حسنی - علی شاهی قره لر
بهبود امنیت غذایی با بکارگیری عصارههای گیاهی به عنوان محرک رشد گیاهان
حسن فیضی - علی اصغر برهمند - جواد بزرگمهر
نقش فناوریهای نوین در ارتقاء ایمنی و ارزش افزوده محصولات شیر شتر
حسن گلزار - امیرحسین الهامی راد - مرتضی کاشانی نژاد
فناوریهای نوین در کاهش آفلاتوکسین مواد غذایی و بررسی اثرات آن بر سلامت جسم و روان
مروا حسینی - مریم اقبالی معین
کاربرد فیلم های تولید شده از نشاسته از منابع غیر مرسوم در بسته بندی مواد غذایی
علی ظفرمند - محی الدین کاظمی - جواد علی اکبرلو
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.4.1