0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش ملی پژوهش های کاربردی امنیت غذایی: فرآوری، ایمنی و سلامت
بررسی عملکرد زیستی و تعیین ترکیبات بیواکتیو برهموم استان فارس
نویسندگان :
زینب طاهری
1
المیرا بیرامی
2
مریم اثنی عشری
3
عاطفه شموسی
4
1- دانشگاه خوارزمی
2- دانشگاه خوارزمی
3- موسسه تحقیقات علوم دامی کشور
4- دانشگاه علوم پزشکی البر
کلمات کلیدی :
بره موم،ترکیبات زیست فعال،خواص آنتی اکسیدانی،کاربرد در صنایع غذایی
چکیده :
برهموم یک فرآورده ی طبیعی حاصل از فعالیت زنبورعسل است که بهدلیل برخورداری از ترکیبات زیست فعال متنوع نظیر فلاونوئید ها، اسید های فنولیک و پلی فنول ها، دارای خواص درمانی و کاربردی قابلتوجهی است. این ماده با فعالیت های گسترده ی آنتی اکسیدانی ، ضدالتهابی ، ضدسرطانی ، ضدآلرژیک ، ضدقارچی و تقویت سیستم ایمنی، در حوزه های مختلفی از جمله پزشکی، داروسازی، صنایع غذایی، آرایشی و بسته بندی زیستی مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته است. در این مقاله، ساختار شیمیایی، خواص بیولوژیکی و کاربرد های صنعتی بره موم مورد بررسی قرار گرفته است. همچنین، ترکیبات زیست فعال بره موم استان فارس تعیین و قدرت آنتیاکسیدانی عصاره برهموم با استفاده از آزمون های DPPHو FRAP مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که محتوای بالای ترکیبات زیستفعال از جمله فنل کل 09/219 میلیگرم اسید گالیک در گرم، فلاونوئید کل 51/68 میلیگرم کوئرستین در گرم و آنتوسیانین 92/12 میکروگرم سیانیدین-3-گلیکوزید در گرم سبب خصوصیات آنتی اکسیدانی منحصر به فردی در عصاره بره موم استان فارس شده است. مقایسه داده های حاصل با نمونه های بره موم سایر استان های ایران نشان داد که نمونه بره موم فارس از نطر محتوای فنول و فلاونوئید، در جایگاه بالاتری قرار دارد. لذا، بهره گیری هدفمند از برهموم این منطقه می تواند نقش مؤثری در ارتقای سلامت انسان، افزایش پایداری مواد غذایی و توسعهی فناوریهای زیستپایه ایفا کند.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
کاربرد فناوری فشار بالا بهعنوان یک فناوری نوظهور در فرآوردههای لبنی
مینا رضاپور
ظرفیت گیاهان دارویی در ایمنی غذایی و اشتغالزایی برای دانش آموختگان رشته های کشاورزی
علیرضا پورمحمد
تاثیرات منطق جنگ بر ناامنی غذایی
بیوک آقا فرمانی - سمیه محمدخانی
مروری بر کاربرد کربنداتها به عنوان نگهدارنده سبز در صنعت غذا: سنتز، خواص عملکردی و ملاحظات ایمنی
الهه جدی - دینا شهرام پور
فناوریهای نوین در کاهش آفلاتوکسین مواد غذایی و بررسی اثرات آن بر سلامت جسم و روان
مروا حسینی - مریم اقبالی معین
بهینهسازی ظرفیت تشکیل و پایداری امولسیون پروتئین کنجالهی کنجد با استفاده از گرمایش اهمیک
مریم کشانی - نفیسه زمیندار - لیلا لک زاده - محمد گلی
کاربرد ریز پوشانی در بهینه سازی فعالیت آنتی اکسیدانی ترکیبات پلی فنلی در سیستم های غذایی
فریناز گنجعلی - محمدصالح همتی حسن پور
بهبود امنیت غذایی با بکارگیری عصارههای گیاهی به عنوان محرک رشد گیاهان
حسن فیضی - علی اصغر برهمند - جواد بزرگمهر
مروری بر کاربردهای هوش مصنوعی در تغذیه اختصاصی
مریم ابراهیمی - علیرضا صادقی
بررسی کیفیت میکروبیآب استخرهای پرورش ماهیان گرمابی
مهران آوخ کیسمی - مجتبی رجبی کلوانی - مریم آوخ کیسمی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.4.1