0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش ملی پژوهش های کاربردی امنیت غذایی: فرآوری، ایمنی و سلامت
بستهبندی فعال گوشت مبتنی بر سلولز باکتریایی: مروری بر ویژگیها، کاربردها و چشماندازهای پژوهشی
نویسندگان :
نرگس فقیهی
1
مرضیه حسینی نژاد
2
1- موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی مشهد
2- موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی مشهد
کلمات کلیدی :
سلولز باکتریایی،بستهبندی فعال،گوشت و فرآوردههای گوشتی،ماندگاری مواد غذایی
چکیده :
سلولز باکتریایی بهعنوان یک بیوپلیمر نوین و زیستسازگار، در سالهای اخیر توجه ویژهای در صنایع غذایی و بهویژه بستهبندی فعال گوشت و فرآوردههای گوشتی به خود جلب کرده است. ویژگیهای منحصربهفرد این پلیمر شامل شفافیت، استحکام مکانیکی بالا، نفوذپذیری کنترلشده و قابلیت ترکیب با عوامل فعال، آن را به گزینهای کارآمد برای افزایش ایمنی و ماندگاری مواد غذایی تبدیل کرده است. استفاده از ترکیبات ضدمیکروبی و آنتیاکسیدانی نظیر نانوذرات فلزی (نقره، ZnO، TiO₂) و اسانسهای گیاهی (دارچین، آویشن، رزماری) در ساختار سلولز باکتریایی، منجر به کنترل رشد میکروارگانیسمهای بیماریزا و فسادزا، کاهش اکسیداسیون چربیها و حفظ رنگ و ارزش تغذیهای گوشت میشود. با وجود این مزایا، چالشهایی نظیر هزینه بالای تولید، مقیاسپذیری محدود و ملاحظات ایمنی مصرفکننده همچنان مانع تجاریسازی گسترده این فناوری است. آینده پژوهشها در این حوزه به سمت توسعه بستهبندیهای هوشمند، ترکیب با فناوریهای نانو و بیوپلیمرهای ترکیبی، و همچنین راهکارهای کاهش هزینه و افزایش بهرهوری تولید حرکت خواهد کرد. به طور کلی، سلولز باکتریایی بهعنوان بستر بستهبندی فعال میتواند نقش مهمی در ارتقاء کیفیت و ایمنی گوشت و کاهش ضایعات غذایی ایفا نماید.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
تاثیر افزودن هیدروکلوئیدهای نشاسته ذرت اصلاح شده فسفاته و استیله و آگار بر کاهش آب اندازی بافت ماست قالبی بدون چربی.
سید حسین رضوی زادگان جهرمی - یاسمن یبلوئی - زهرا فلاح زاده
کاربرد کمپلکسها و کانژوگههای بیوپلیمری در توسعه امولسیونهای پیکرینگ و سیستمهای نوین رسانش غذایی
خشایار سرابندی - سارا ناجی طبسی - مهدی وطنخواه
مقایسه کارایی تیمار پلاسمای(گازهای نیتروژن، هیدروژن و آرگون) و پلاسمای پرتو ایکس بر کاهش آلودگی میکروبی در آویشن
محمد رشاد - سید پژمان شیرمردی - سمیرا شهبازی - ابوالفضل مازندرانی - سپیده سادات جمالی - حامد عسکری
Resilience in Food Security: An Analytical Review of Conceptual Frameworks and Theoretical Approaches
Semaneh Sanjabi - Kiumars Zarafshani - Farzad Amiri - Ali Asghar Mirkzadeh
مروری بر تشخیص اصالت محصولات زنبور عسل
مهدی حبیبی قدس - مریم خاکباز حشمتی
کارایی و بهره وری تولید محصولات منتخب زراعی در شهرستان های استان کرمانشاه
فاطمه نصرنیا - مریم احسانی
آفتکشهای غذایی و ارتباط بالقوه با اختلال طیف اوتیسم
کبری شیرانی
ارزیابی مخاطرات بهداشتی ناشی از مصرف بیشازحد نگهدارندههای شیمیایی در محصولات غذایی فرآوریشده
رقیه اشرفی یورقانلو - مهلا پیروزی فرد
ارائه الگوی راهبردی توسعه و تجاری سازی محصولات نوین غذایی در ایران
تکتم محتشمی
فرایند استحصال میگوی پرورشی سالم و بهداشتی در شرایط اقلیمی سواحل خلیج فارس و دریای عمان
مهران آوخ کیسمی - مجتبی رجبی کلوانی - سراج بیتا
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.4.1