0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش ملی پژوهش های کاربردی امنیت غذایی: فرآوری، ایمنی و سلامت
بررسی تاثیر عوامل فصلی برمیزان چربی و پروتئین شیر خام دامداریهای شهرستان آشتیان
نویسندگان :
محمد بهرامی
1
معصومه ارفعی
2
فاطمه شریفی
3
1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد آشتیان
2- دانشگاه آزاد اسلامی واحد آشتیان
3- دانشگاه آزاد اسلامی واحد آشتیان
کلمات کلیدی :
شیر خام،چربی،پروتئین،تغییرات فصلی
چکیده :
شیر خام به عنوان یکی از مهمترین محصولات کشاورزی، نقش اساسی در تولید فرآوردههای لبنی نیز ایفا میکند و کیفیت آن به طور مستقیم بر سلامت مصرفکنندگان و بازده صنایع لبنی اثرگذار است. ترکیب شیمیایی شیر خام، به ویژه میزان چربی و پروتئین آن، تحت تأثیر عوامل متعددی از جمله نژاد دام، نوع تغذیه، شرایط مدیریتی و به ویژه تغییرات فصلی قرار دارد. پژوهش حاضر با هدف بررسی و تحلیل عوامل فصلی مؤثر بر ترکیب پروتئین و چربی شیر خام در شهرستان آشتیان انجام شده است. در این مطالعه، در هر فصل 25 نمونه شیر خام ودر مجموع 100 نمونه از دامداریهای سنتی شهرستان آشتیان، جمع آوری شدند و میزان چربی و پروتئین آنها در آزمایشگاه سازمان دانپزشکی استان مرکزی بررسی شد. برای تحلیل داده ها ابتدا آزمون کلموگروف اسمیرنوف برای بررسی نرمال بودن داده ها و سپس آزمون ناپارامتریک کروسکال والیس جهت مقایسه میزان چربی و پروتئین در فصلهای مختلف استفاده شد. نتایج نشان داد بین میزان پروتئین و چربی شیر در 4 فصل از نظر آماری اختلاف معناداری وجود ندارد ( سطح معنی داری P<0.05 ). نتایج مطالعه حاضر با برخی یافته های علمی موجود همخوانی دارد و نشان میدهد که ترکیب شیر بیشتر تحت تأثیر عوامل تغذیه ای و مدیریتی قرار دارد تا تغییرات فصلی.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
استفاده از ریزپوشینههای پروبیوتیکها در فرمولاسیون موادغذایی فراسودمند
امیراحسان شکریان - امیرمهدی نیازی - احمدرضا عبدی
استراتژیهای فرمولاسیون برای بهبود پایداری و فراهمی زیستی نوشیدنیهای غنیشده با ویتامین D
رضوان شاددل - امین جهانگیری پته خور - پارمیس کیان مهر
پیشرفتهای فناورانه و تغذیهای در تولید شیر خشک نوزاد: ترکیبات عملکردی و فرآیندهای نوین
مینا رضاپور
مروری بر چاپ سه بعدی غذاهای فراسودمند و آنتیاکسیدانها
بهار شکارچی - محسن شاهرخی نژاد
مروری بر بسته بندی هوشمند فرآورده های گوشتی
پریسا فیضی - شادیه رون
Antidiabetic Potential of Cactus Fruit(Opuntia spp.): Bioactive Compounds, Mechanisms, and Applications in Functional Foods
Samaneh Pishdad
نقش و تاثیر طراحی در تولید بستهبندیهای پایدار
فائزه فرزان فر - ناصر صداقت
بازیافت در مدارس ابتدایی: الگویی برای کاهش پسماند های کاغذی و غذایی
فاطمه سنچولی - آتنا عباسیان مقدم - فائزه شهرکی - زهرا هراتی کبیر - محمد عباسیان مقدم
مقاله مروری: کاربرد ترکیبات گیاهی و صمغهای خوراکی در بهبود ویژگیهای دوغ
سمیه حسین زاده - سمیرا یزدانخواه - خدیجه مهین خیل
چالشها و فرصتها برای افزایش اثربخشی اصلاح فرمولاسیون و غنیسازی مواد غذایی برای بهبود پیامدهای رژیم غذایی و تغذیهای
امین جهانگیری پته خور - نفیسه فولادی - یونس زاهدی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.4.1