0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش ملی پژوهش های کاربردی امنیت غذایی: فرآوری، ایمنی و سلامت
بررسی اثرآنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی ذارت ژانوس سنتز شده از بره موم
نویسندگان :
رقیه رضوی
1
مهران مرادی
2
رحیم مولایی
3
1- دانشگاه ارومیه
2- دانشگاه ارومیه
3- دانشگاه ارومیه
کلمات کلیدی :
ذرات ژانوس،برهموم،لیستریا مونوسیتوژنز،اشریشیاکلی
چکیده :
چکیده ذرات ژانوس بهطور ذاتی نامتقارن و چندوجهی هستند، این ویژگی به آنها کمک میکند تا همزمان دو عملکرد متفاوت (مانند آبدوستی/آبگریزی، بار مخالف، یا ویژگیهای نوری/مغناطیسی متضاد) داشته باشند و بهصورت هوشمند در محیطهای مختلف خودآرایی کنند. در این پژوهش ذرات ژانوس از ترکیب برهموم و کربوکسی متیل سلولز به روش خودمونتاژی تهیه شد. تجزیه و تحلیل اندازه ذرات با روش پراکندگی استاتیک نور لیزر انجام گرفت و خواص آنتیاکسیدانی با روش DPPH و FRAP ارزیابی شد. تاثیر خواص ضدمیکروبی این ذرات علیه باکتریهای اشریشیاکلی و لیستریا مونوسیتوژنز با استفاده از روش میکرو دایلوشن، حداقل غلظت مهارکنندگی (MBC) ، حداقل غلظت کشندگی (MIC) و روش انتشار چاهک در آگار بررسی گردید. نتایج نشان داد که بیش از 99 درصد ذرات ژانوس ابعادی کوچک تر از7/37 نانومتر دارند. ذرات ژانوس ظرفیت آنتیاکسیدانی قابل قبولی در غلظتهای معین داشتند، این اثر به ماهیت برهموم نسبت داده شد. در غلظت 10 درصد بیشترین اثر انتیاکسیدانی مشاهده گردید. مقدارMIC و MBCعلیه لیستریا مونوسیتوژنز و اشریشیا کلی به ترتیب 5/1 و 2 میلیگرم بر میلیلیتر گزارش شد. این ذرات فعالیت ضدمیکروبی وابسته به دوز علیه اشریشیاکلی و لیستریا مونوسیتوژنز نشان دادند و بیشترین اثر بر لیستریا مونوسیتوژنز مشاهده شد.این ذرات ژانوس میتوانند در صنعت غذا و بستهبندی برای افزایش ماندگاری و ایمنی مواد غذایی استفاده شوند.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
تولید رنگهای خوراکی با استفاده از میکروارگانیسمها
فهیمه حبیبی شورکائی - راضیه رضوی - محمد محمدپورازنی
Antidiabetic Potential of Cactus Fruit(Opuntia spp.): Bioactive Compounds, Mechanisms, and Applications in Functional Foods
Samaneh Pishdad
Strategies for Improving Clarity and Preserving Quality of Malt Beverages during Storage
Tayebeh Ghorbani
ارزیابی نشانگرهای هوشمند رنگی آئروژلهای هیبریدی بر پایه هیدروژل رایج و برپایه نانوالیاف هسته-پوسته صمغ مَرو-پروتئین زئین حاوی آنتوسیانین پوست انار در پایش تازگی گوشت قرمز
عاطفه فرهمند - سید محمد علی رضوی
مروری بر مهم ترین قابلیت های کاربردی فود-اُمیکس در صنایع تخمیری
علیرضا صادقی
امنیت غذا در شرایط بحرانی مطالعه تطبیقی ایران و جهان
علی شکیباپور
تشخیص تقلب گوشت مرغ و چربی در گوشت چرخکرده گوسفند با استفاده از طیفسنجی مرئی/مادون قرمز نزدیک (VIS/NIR) و روشهای شیمیسنجی
امیر کاطمی - اصغر محمودی - هادی ولادی - ارش جوانمرد
اصلاح میکروبی و شیمیایی کربنات کلسیم برای بهبود کاربرد و کارایی در صنایع غذایی
آرزو اسماعیلی - مریم فنائی
تقلبات و اصالتسنجی در رب گوجه فرنگی
نیلوفر شمس لطیفی
مروری بر چاپ سه بعدی غذاهای فراسودمند و آنتیاکسیدانها
بهار شکارچی - محسن شاهرخی نژاد
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.4.1