0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش ملی پژوهش های کاربردی امنیت غذایی: فرآوری، ایمنی و سلامت
ارزیابی مخاطرات و راهکارهای کنترل آفلاتوکسین در زنجیره ارزش پسته: از تولید تا بازارهای جهانی (مروری)
نویسندگان :
روح الله کرمی اسبو
1
1- موسسه تحقیقات گیاه پزشکی
کلمات کلیدی :
پسته،آفلاتوکسین،ارزیابی مخاطرات،کنترل
چکیده :
پسته به عنوان یک کالای استراتژیک صادراتی ایران، همواره در معرض تهدید جدی آلودگی به آفلاتوکسینها قرار دارد که چالشهای عمدهای در حوزه ایمنی غذا و تجارت جهانی ایجاد کرده است. این مطالعه به ارزیابی نظاممند نقاط بحرانی و راهکارهای کنترل آفلاتوکسین در سرتاسر زنجیره ارزش پسته، از مرحله پیش از برداشت در باغ تا عرضه در بازارهای جهانی میپردازد. باتوجه به تجربیات عملی تأکید ویژهای بر اهمیت نمونهبرداری اصولی به عنوان کلیدیترین مرحله قبل از انجام آزمونهای دقیق آزمایشگاهی وجود دارد. تحقیق حاضر بر پایه مرور سیستماتیک منابع علمی معتبر و تجربیات میدانی در مناطق اصلی تولید پسته در ایران استوار است. مطالعات نشان میدهد که مهمترین نقاط خطر شامل تنش خشکی در باغ، آسیب آفات، تاخیر در برداشت، خشک کردن غیراصولی و شرایط نامناسب انبارداری است. بنظر میرسد نمونهبرداری غیراصولی به عنوان یکی از اصلیترین منابع خطا در ارزیابی آلودگی دخالت داشته باشد. راهکارهای کنترل پیشنهادی در چهار مرحله اصلی دستهبندی گردید: ۱) مدیریت باغ (شامل آبیاری بهینه، کنترل آفات و برداشت به موقع)، ۲) فرآوری اولیه (شامل پوستگیری سریع و خشک کردن اصولی)، ۳) انبارداری و فرآوری ثانویه (شامل کنترل دما و رطوبت و پایش مستمر) و ۴) صادرات (شامل رعایت استانداردهای بینالمللی و بستهبندی مناسب). اجرای پروتکلهای استاندارد نمونهبرداری (مانند CODEX CAC/GL 50) برای دستیابی به نتایج قابل اطمینان ضروری است. اجرای یک سیستم مدیریت یکپارچه در طول این زنجیره، تنها راهکار پایدار برای کاهش آلودگی و تضمین ایمنی محصول نهایی بوده وهمکاری همه جانبه ذینفعان، توسعه زیرساختها، به کارگیری فناوریهای نوین ودانش بدست آمده در طول سالیان گذشته سبب بهبود صادرات و رفع موانع موجود خواهد شد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
کاربردهای بیوتکنولوژی در صنایع غذایی و کشاورزی
نیما محمدنژاد خیاوی - مینا حسنی - علی شاهی قره لر
روشهای نوین غیرمخرب برای تشخیص سریع فساد گوشت: تحولی در کنترل کیفیت مواد غذایی
ریحانه شکیبا - مهدیه السادات اسحاق زاده - پرنیان پزشکی
پروبیوتیکها و محور روده مغز: رویکردی نوین در ارتقا سلامت جسم و روان
مروا حسینی - مریم اقبالی معین
مروری بر محصولات غذایی بدون گلوتن، چالش هاو چشم اندازها برای مدیریت بیماری سلیاک
کیوان سرابی مقدم - اکرم آریان فر - سارا حسین پور
آدامس های غنی شده با کازئین فسفوپپتید و تاثیرآن ها بر دوباره معدنی شدن مینای دندان
زهرا عمادی - مریم فنائی
A Comparison of National Standards and Policy Regulations in Iran with Other Countries Worldwide
Alireza Karbasi2002@Yahoo.com - ََamene Nazari
بررسی ریزپوشانی ترکیبات زیستفعال (پلیفنولها) با نانوامولسیونهای طبیعی برای تولید محصولات لبنی فراسودمند
مریم میرزایی - معصومه ارفعی - معصومه خسروی رینه
استفاده از ریزپوشینههای پروبیوتیکها در فرمولاسیون موادغذایی فراسودمند
امیراحسان شکریان - امیرمهدی نیازی - احمدرضا عبدی
کاربرد روش اولتراسونیک در بازیابی ترکیبات زیستفعال از پسماندهای میوه و سبزیجات و تاثیر آنها بر کیفیت روغنهای خوراکی
رقیه اشرفی یورقانلو - مهلا پیروزی فرد
بررسی پتانسیل نانوکپسولهسازی در حفظ کیفیت و ماندگاری اسانسهای گیاهی در بستهبندیهای هوشمند مواد غذایی
ابوالقاسم رهبری
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.4.1