0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش ملی پژوهش های کاربردی امنیت غذایی: فرآوری، ایمنی و سلامت
تأثیر نانوذرات بر خصوصیات مورفولوژی گیاه رزماری تحت شرایط تنش خشکی
نویسندگان :
لیلا صالح زاده
1
یونس پوربیرامی هیر
2
اسماعیل چمنی
3
بهروز اسماعیل پور
4
مهین پور اسمعیل
5
1- دانشگاه محقق اردبیلی
2- دانشگاه محقق اردبیلی
3- دانشگاه محقق اردبیلی
4- دانشگاه محقق اردبیلی
5- دانشگاه محقق اردبیلی
کلمات کلیدی :
تنش خشکی،نانوذرات،رزماری،خصوصیات مورفولوژی،دی اکسید تیتانیوم،نانولوله کربن
چکیده :
در میان تنشهای محیطی، خشکی عامل اصلی محدودکننده عملکرد محصول است. گیاهان تحت تنش خشکی، واکنش مختلفی را در قالب تغییرات مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی نشان میدهند. استفاده از نانوذره راهبردی برای افزایش تحمل گیاهان به خشکی در نظر گرفته شده است. در این تحقیق تأثیر نانو ذرات دیاکسیدتیتانیوم و نانولوله کربن برروی صفات مورفولوژیکی گیاه رزماری تحت شرایط تنش خشکی بررسی شد. این آزمایش در قالب فاکتوریل بر پایه طرح بلوکهای کاملاً تصادفی با 5 تکرار در گلدان انجام شد و تأثیر غلظتهای مختلف نانوذرات دی اکسید تیتانیوم و نانولوله کربنی (0، 30، 60، 90 و 120 میلی گرم در لیتر) در دو سطح آبیاری (50 و 100%) مورد بررسی قرار گرفت. . نتایج نشان میدهد که تنش خشکی تأثیر معنیداری بر برخی صفات مورفولوژیکی گیاه رزماری دارد؛ بهطوریکه بر صفات ارتفاع، وزن اندام هوایی و فاصله میانگره در سطوح ۵ و ۱ درصد اثر معنیدار داشت. اثر متقابل تنش خشکی و نانوذرات بر فاصله میانگره در سطح ۵ درصد معنیدار بود. همچنین می توان نتیجه گرفت که کاربرد غلظت 120 میلیگرم در لیتر نانو دره دی اکسید تیتانیوم و غلظت 120 میلی گرم در لیتر نانولوله کربنی توانست اثرات تنش خشکی را تعدیل کند و شاخص ها را افزایش دهد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
A Sensory-Nutritional Screening Framework to Reduce Water Dependency in Food Industry through Smart Ingredient Substitution
Parnian Pezeshki - َArmita Farhadi - Melika Ebrahimi seyed abad - Atefe Sarafan sadeghi
Advancing Military Ration Design: A Comprehensive Review of Nutritional Stability, Preservation Technologies, and Operational Performance
Hassan Gholizadeh - Zoha Sirati
مروری بر کاربرد ضایعات هویچ در صنعت نانوایی و پخت
کیمیا شهبازی - شادیه رون
ظرفیت گیاهان دارویی در ایمنی غذایی و اشتغالزایی برای دانش آموختگان رشته های کشاورزی
علیرضا پورمحمد
منابع آلاینده های موجود در مواد غذایی و اثرات و پیامدهای بهداشتی آن ها
مینا حسنی - نیما محمدنژاد خیاوی - محمد احمدی - علی شاهی قره لر
مروری بر محصولات غذایی بدون گلوتن، چالش هاو چشم اندازها برای مدیریت بیماری سلیاک
کیوان سرابی مقدم - اکرم آریان فر - سارا حسین پور
مروری بر کاربرد نانوحسگرها (نانوبیوسنسورها) در ردیابی پاتوژنها و آلایندههای غذایی
مهدیه غفاری - آرزو خلیلی - سبحان شریفی
رویکرد طب سنتی ایرانی به امنیت غذا و تغذیه با تأکید بر مصرف و سلامت غذا
مرضیه بیگم سیاهپوش
بررسی تاثیر استفاده از عصاره گل کاغذی بر خصوصیات کیفی و آنتی اکسیدانی آب پرتقال
احسان طوسی - محجوب شیخالاسلامی
تأثیر نانوذرات دی اکسید تیتانیوم و نانولوله کربن بر خصوصیات فیزیولوژی گیاه رزماری تحت شرایط تنش خشکی
لیلا صالح زاده - یونس پوربیرامی هیر - اسماعیل چمنی - بهروز اسماعیل پور - مهین پور اسمعیل
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.4.1