0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش ملی پژوهش های کاربردی امنیت غذایی: فرآوری، ایمنی و سلامت
ارزیابی تاثیر ترکیب حلال و کاربرد تیمار پلاسمای سرد در استخراج عصاره Silybum marianum به کمک حلالهای یوتکتیک عمیق
نویسندگان :
مریم رضایی زاده
1
فاطمه جعفری
2
مسلم جهانی
3
فروغ بلادر
4
1- موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی
2- موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی
3- موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی
4- داروسازی کیمیاگر طوس
کلمات کلیدی :
حلال یوتکتیک عمیق،خار مریم،پلاسمای سرد،فعالیت آنتیاکسیدانی،ترکیبات فنولی
چکیده :
در این مطالعه، استخراج ترکیبات مؤثره گیاه خار مریم با استفاده از حلالهای یوتکتیک در دو مرحله انجام شد. در مرحله اول، تأثیر ترکیب حلال بر کیفیت عصاره استخراجشده ارزیابی شد. نسبت مولی ترکیب گیرنده پیوند هیدروژنی به اهداکننده پیوند هیدروژنی (کولین کلراید) 1:1 درنظر گرفته شد. در مرحله دوم، به منظور بهبود استخراج عصاره، نمونه تحت تیمار پلاسمای سرد در سه توان و 2 زمان مختلف قرار گرفت. نتایج بیشترین محتوای ترکیبات فنولی را به ترتیب در عصاره بدست آمده با حلال حاوی اگزالیک اسید و سیتریک اسید و بالاترین فعالیت آنتی اکسیدانی را در عصاره استخراج شده با حلال حاوی اگزالیک اسید نشان داد و حلال یوتکتیک کولین کلراید:اگزالیک اسید (1:1) به عنوان بهترین حلال انتخاب شد. اعمال پیشتیمار پلاسمای سرد، تاثیر معنیداری در افزایش قابلیت استخراج ترکیبات مؤثره نشان داد. بیشترین محتوای ترکیبات فنولی و بالاترین ظرفیت آنتی اکسیدانی در تیمار پلاسما با توان 70 وات مشاهده شد اما بین زمان 5 و 20 دقیقه تفاوت معنی داری دیده نشد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
استخراج ترکیبات زیست فعال ازضایعات گوجه فرنگی و کاربردهای آن در صنایع غذایی
پریسا فیضی
استفاده از پیشتیمارهای فیزیکی و شیمیایی در کاهش جذب روغن و تولید غذاهای سرخشده کمچرب
فخرالدین صالحی
فیبرهای خوراکی در فرآوردههای گوشتی: گامی نوین برای سلامت و بهبود کیفیت
زهرا تیموری - شادیه رون
نقش ترکیبات زیستفعال قارچها در بهبود کیفیت و ایمنی مواد غذایی: مروری
ملیکا میرجردوی - مرضیه حسینی نژاد
کاربرد روش اولتراسونیک در بازیابی ترکیبات زیستفعال از پسماندهای میوه و سبزیجات و تاثیر آنها بر کیفیت روغنهای خوراکی
رقیه اشرفی یورقانلو - مهلا پیروزی فرد
نقش فناوریهای نوین در ارتقاء ایمنی و ارزش افزوده محصولات شیر شتر
حسن گلزار - امیرحسین الهامی راد - مرتضی کاشانی نژاد
مروری بر پیامدهای همهگیری کووید-۱۹ بر زنجیره تأمین بخش کشاورزی، پایداری امنیت غذایی و اثرات زیستمحیطی
سمیرا حسینی - مهرانگیز ابراهیمی ممقانی - سید رفیع عارف حسینی
مروری بر محصولات غذایی بدون گلوتن، چالش هاو چشم اندازها برای مدیریت بیماری سلیاک
کیوان سرابی مقدم - اکرم آریان فر - سارا حسین پور
تأثیر فناوری فشار بالا بر ویژگیهای فیزیکوشیمیایی، کیفی و حسی تخممرغ مایع و گوشت
امید میرزایی تاش
کاربرد موسیلاژهای گیاهی در صنعت غذا: خواص عملکردی، مزایا و چالشها
سپیده بهرامی - پرستو اسدی شیزری
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.4.1