0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش ملی پژوهش های کاربردی امنیت غذایی: فرآوری، ایمنی و سلامت
گرسنگی پنهان، سیاستهای آشکار: واکاوی تناقض میان راهبردهای غنیسازی و روند نزولی فراهمی آهن و روی در ایران (۲۰۱۲-2022)
نویسندگان :
سعید جلالیان
1
ارمغان صابری گودرزی
2
سارا ناجی طبسی
3
حسین محمدی
4
علیرضا کرباسی
5
1- دانشگاه فردوسی مشهد
2- موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی
3- موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی
4- دانشگاه فردوسی مشهد
5- دانشگاه فردوسی مشهد
کلمات کلیدی :
امنیت غذایی،روی،آهن،رژیم غذایی،ایران
چکیده :
گرسنگی پنهان به عنوان یک چالش جهانی، با کمبود ریزمغذیهای حیاتی مانند آهن و روی همراه است که سلامت و بهرهوری جوامع را تهدید میکند. این پژوهش به واکاوی تناقض میان سیاستهای غنیسازی مواد غذایی در ایران و روند نزولی فراهمی آهن و روی طی دوره ۲۰۱۲-2022 میپردازد. فراهمی آهن (زیرشاخص 2-3-3) و روی (زیرشاخص ۳-۳-۳) به عنوان دو زیرشاخص از بعد کیفیت و ایمنی شاخص جهانی امنیت غذایی (GFSI) انتخاب شدهاند. با بهرهگیری از رویکرد ترکیبی، دادههای ترازنامه مواد غذایی سازمان فائو برای برآورد مقادیر خام سرانه استخراج و نرمالسازی گردید. همچنین، تحلیل اسنادی قوانین و برنامههای ملی مانند غنیسازی آرد با آهن و مکملیاری انجام شد. یافتهها نشاندهنده کاهش ۲۸ درصدی امتیاز فراهمی آهن (از 7/41 به 9/29) و ۲۴ درصدی روی (از ۳۹ به 7/29) است، که این روند علیرغم برنامههای موجود، ناشی از ضعف نظارت، محدودیتهای استاندارد ملی (۱۴۰۲-۱۰۳) و تأثیر شوکهای اقتصادی بر الگوی مصرف است. در نتیجه، پیشنهاد میشود سیاستهای یکپارچهای شامل گسترش غنیسازی آهن و روی، تقویت نظارت دیجیتال، یارانههای هدفمند و برنامههای آموزشی برای دستیابی به امنیت تغذیهای پایدار اتخاذ گردد. این یافتهها مبنایی برای بازنگری سیاستهای تغذیهای کشور فراهم میآورند.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
ارزیابی نشانگرهای هوشمند رنگی آئروژلهای هیبریدی بر پایه هیدروژل رایج و برپایه نانوالیاف هسته-پوسته صمغ مَرو-پروتئین زئین حاوی آنتوسیانین پوست انار در پایش تازگی گوشت قرمز
عاطفه فرهمند - سید محمد علی رضوی
اولئوژل های بر پایه پروتئین: روش های تولید و کاربردها
کیمیا صهبا - محمدتقی گلمکانی
کاربرد ریز پوشانی در بهینه سازی فعالیت آنتی اکسیدانی ترکیبات پلی فنلی در سیستم های غذایی
فریناز گنجعلی - محمدصالح همتی حسن پور
بررسی اثرات ضدقارچی نانوامولسیون اسانس کاکوتی کوهی (Ziziphora clinopodioides) بر قارچهای مولد پوسیدگی پرتقال
مریم بشارتی - هادی یزدانی
Novel Nano-Technology-Based Food Processing Methods for Enhancing Food Security, Safety, and Health in Iran
Alireza Karbassi - Amene Nazari
بررسی اثرآنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی ذارت ژانوس سنتز شده از بره موم
رقیه رضوی - مهران مرادی - رحیم مولایی
مروری برتوسعه امولسیونهای پیکرینگ برای تولید پوششهای زیستتخریبپذیر و مواد ضدباکتری
آتنا مدیری دوم
Probiotics: The Multifaceted Role in Digestive, Immune, and Mental Health
Ciamak Ghazaei
مروری بر فناوریهای فراصوت در بهینهسازی فرآیندهای تخمیر و استخراج
الهام نورمحمدزاده سراب - رومینا محبی
امنیت غذا در شرایط بحرانی مطالعه تطبیقی ایران و جهان
علی شکیباپور
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.4.1