0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش ملی پژوهش های کاربردی امنیت غذایی: فرآوری، ایمنی و سلامت
فیلم های خوراکی زیست فعال هوشمند برای ایمنی مواد غذایی
نویسندگان :
مهشید السادات رضوی
1
1- دانشگاه بوعلی سینا
کلمات کلیدی :
اسانس های گیاهی،خواص آنتی اکسیدانی،ضایعات کشاورزی،عصاره های طبیعی،فیلم خوراکی
چکیده :
فیلمها و پوششهای خوراکی بهعنوان جایگزینهای زیستتخریبپذیر بستهبندیهای پلاستیکی، نقش مهمی در افزایش ماندگاری، بهبود کیفیت و ارتقای ایمنی مواد غذایی ایفا میکنند. این لایههای نازک از منابع طبیعی نظیر پروتئینها، پلیساکاریدها و لیپیدها ساخته میشوند و قابلیت ترکیب با ترکیبات فعال همچون اسانسهای گیاهی، عصارههای طبیعی و نانوذرات را دارند. تحقیقات متعدد نشان داده است که افزودن اسانسها و عصارههای گیاهی(مانند آویشن، پونه، میخک و گزنه) موجب بهبود خواص ضد میکروبی و آنتیاکسیدانی این فیلمها شده و آنها را به ابزاری کارآمد برای کاهش فساد میکروبی و شیمیایی مواد غذایی تبدیل میکند. همچنین استفاده از ضایعات کشاورزی همچون پوست مرکبات و کنجاله کنجد بهعنوان منبع پلیمرهای زیستی، علاوه بر کاهش مشکلات زیستمحیطی، زمینهای برای تولید پایدار و اقتصادی این فیلمها فراهم میسازد. در مجموع، توسعه و بهکارگیری فیلمها و پوششهای خوراکی فعال، راهکاری مؤثر برای افزایش ماندگاری مواد غذایی، کاهش ضایعات و بهبود ایمنی غذایی است.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
ارزیابی و کنترل آلودگی آویشن با استفاده از پرتودهی با پرتو گاما و باریکه الکترون
محمد رشاد - سید پژمان شیرمردی - سمیرا شهبازی - حامد عسکری - سپیده السادات جمالی
ارزیابی اثرات پارابیوتیک سودوموناس سیرینگی بر رشد میکروارگانیسمهای عامل فساد و بیماریزا در پنیر موزارلا
محمدجواد قاسمی
منابع آلاینده های موجود در مواد غذایی و اثرات و پیامدهای بهداشتی آن ها
مینا حسنی - نیما محمدنژاد خیاوی - محمد احمدی - علی شاهی قره لر
مروری بر تشخیص اصالت محصولات زنبور عسل
مهدی حبیبی قدس - مریم خاکباز حشمتی
مهندسی سطح نانوکپسولهای لیپیدی با استفاده از روش لایه نشانی متوالی الکترواستاتیک و بررسی تعامل آنها با گونههای فعال رادیکالی حاصل از پلاسما سرد در سامانههای روغنی
بهزاد بیضایی - مرتضی جمشید عینی
Strategies for Improving Clarity and Preserving Quality of Malt Beverages during Storage
Tayebeh Ghorbani
تاثیر فرآیند های مکمل براستخراج ترکیبات سودمند گیاهان دارویی
فاطمه آقاجانی ترشکوه - سیدمحمد احمدی
بازیافت در مدارس ابتدایی: الگویی برای کاهش پسماند های کاغذی و غذایی
فاطمه سنچولی - آتنا عباسیان مقدم - فائزه شهرکی - زهرا هراتی کبیر - محمد عباسیان مقدم
مروری بر بسته بندی هوشمند فرآورده های گوشتی
پریسا فیضی - شادیه رون
ارائه الگوی راهبردی توسعه و تجاری سازی محصولات نوین غذایی در ایران
تکتم محتشمی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.4.1