0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش ملی پژوهش های کاربردی امنیت غذایی: فرآوری، ایمنی و سلامت
کاربرد فیلم ضدمیکروبی پروتئین سویا حاوی نقاط کربنی و نانوساختار ژانوس در گوشت چرخ کرده گاو
نویسندگان :
رقیه رضوی
1
مهران مرادی
2
حسین تاجیک
3
رحیم مولایی
4
1- دانشگاه ارومیه
2- دانشگاه ارومیه
3- دانشگاه ارومیه
4- دانشگاه ارومیه
کلمات کلیدی :
نانوساختار ژانوس،نقاط کربنی،بستهبندی فعال،گوشت
چکیده :
اصطلاح "نانو ساختارهای ژانوس" براي توصیف ساختارهایی بکار میرود که در یک ذره خصوصیات فیزیکی، شیمیایی و عملکردی متفاوتی را بروز دهند. نقاط کربنی از طریق روش هیدروترمال با حرارتدهی موم عسل در اسید استیک گلاسیال در دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد به مدت ۱۰ ساعت سنتز و پس از خالصسازی با دیاتیل اتر و حلالپرانی، بهشکل پودر بهدست آمد. ساختارهای ژانوس از ترکیب عملگرای نقاط کربنی و کربوکسی متیل سلولز به روش خودمونتاژی آماده گردید. فیلمهای ضدمیکروبی از پلیمر ایزوله پروتئین سویا، گلیسرول و مقادیر مختلف نانوساختارهای ژانوس به روش کاستینگ (03/0، 05/۰ و 1/0 درصد) تهیه شد. مورفولوژی فیلمها با میکروسکوپ الکترونی روبشی FESEM)) بررسی گردید و رهایش نانوساختارها در محیطهای شبیهساز غذایی ارزیابی گردید. در نهایت، کارایی فیلمها در بستهبندی گوشت چرخکرده گاو طی ۹ روز نگهداری در دمای ۷ درجه سانتیگراد با آزمونهای میکروبی، شیمیایی و pH سنجیده شد. تصاویر FESEM بیانگر ادغام یکنواخت و یکپارچهی نانوساختار ژانوس در بستر پلیمری پروتئین سویا به روش کاستینگ بود. رهاسازی فیلمهای حاوی نانوساختار ژانوس و نقاط کربنی در مدلهای شبیهساز غذایی نشان داد که نقاط کربنی در مدلهای غذایی 95 درصد اتانول بیشترین رهایش از فیلم را دارند و نانوساختار ژانوس در هر سه مدل غذایی میزان رهایش بالایی داشت. گوشتهای بستهبندی شده با فیلمهای حاوی نانوساختار ژانوس 1/0 درصد بهترین اثر ضدمیکروبی با کاهش حدود 06/46 درصد جمعیت باکتریایی مزوفیل و 82/41 درصد جمعیت باکتریایی سرماگرا را داشت، همچنین مانع ایجاد فساد از طریق کاهش مقادیر TBA, TVN-B وpH نسبت به نمونه کنترل گوشت گردید. نانوساختار ژانوس توسعه یافته در این مطالعه میتواند به عنوان نگهدارنده جدید با خواص ضدمیکروبی در غذاها استفاده شود.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
نقش آنتی اکسیدانی فلاونوئیدها در پیشگیری و درمان اختلالات عصبی ناشی از استرس اکسیداتیو
کبری شیرانی
تحلیل چالشهای ساختاری زنجیره تأمین برنج در ایران و تأثیر آن بر پایداری امنیت غذایی
مریم اسدپور گلوگاهی - سعید جلالیان - علیرضا کرباسی
ارتقاء ظرفیت سلامت شناختی نان به روش ریزپوشانی با نگاه به مؤلفههای امنیت غذایی در سند راهبردی امنیت غذایی جمهوری اسلامی ایران
مسعود تقی زاده - حسام الدین آخوندزاده
تأثیر پوششهای کیتوزان و ژلاتین ترکیب شده با نایسین برکیفیت فیله ماهی قزلآلای رنگینکمان طی نگهداری در یخچال
سیده فاطمه اصل هاشمی - سید محمد موسوی - سید مهدی حسینی
اثربخشی ماژول نرمافزار توانبخشی شناختی ریهاکام بر بهبود کارکردهای اجرایی بیماران مبتلابه دیابت نوع 1 و 2
سمیه حسنی - سیده مریم مشیریان فراحی
کاربرد ریز پوشانی در بهینه سازی فعالیت آنتی اکسیدانی ترکیبات پلی فنلی در سیستم های غذایی
فریناز گنجعلی - محمدصالح همتی حسن پور
تأثیر نانوذرات بر خصوصیات مورفولوژی گیاه رزماری تحت شرایط تنش خشکی
لیلا صالح زاده - یونس پوربیرامی هیر - اسماعیل چمنی - بهروز اسماعیل پور - مهین پور اسمعیل
فناوری فشار بالا ؛ رویکردی نوین، پایدار و سبز در ارتقا ایمنی و کیفیت مواد غذایی
رضوان شاددل - امین جهانگیری پته خور - امیرحسین کامرانی
Strategies for Improving Clarity and Preserving Quality of Malt Beverages during Storage
Tayebeh Ghorbani
A Sensory-Nutritional Screening Framework to Reduce Water Dependency in Food Industry through Smart Ingredient Substitution
Parnian Pezeshki - َArmita Farhadi - Melika Ebrahimi seyed abad - Atefe Sarafan sadeghi
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.4.1