0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش ملی پژوهش های کاربردی امنیت غذایی: فرآوری، ایمنی و سلامت
ارزیابی میزان غلظت فلزات سنگین ( آرسنیک ،سرب و کادمیوم) در برنج های وارداتی از مبادی ورودی بندر امام خمینی(ره)
نویسندگان :
اکبر پیش بین
1
محمد رضا محمدی
2
محمد علاف زاده شوشتری
3
مصطفی پارسایی فرد
4
1- شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران
2- شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران
3- شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران
4- شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران
کلمات کلیدی :
برنج وارداتی،آرسنیک،سرب،کادمیوم،بندر امام خمینی
چکیده :
ارزیابی میزان غلظت فلزات سنگین ( آرسنیک ،سرب و کادمیوم) در برنج های وارداتی از مبادی ورودی بندر امام خمینی(ره) اکبر پیش بین،محمد رضا محمدی ، محمد علاف زاده شوشتری ، مصطفی پارسایی فرد گروه آزمایشگاه و کنترل کیفی اداره کل غله و خدمات بازرگانی خوزستان پست الکترونیکی akbarsarorganic@gmail.com سابقه: برنج از پرمصرف ترین غلات ایران به شمار می آید. با توجه به افزایش متوسط مصرف سرانه برنج در ایران، واردات این محصول بیش از پیش افزایش یافته است. آلودگی برنج به فلزات سنگین و ورود آن به زنجیره غذایی می تواند اثرات مخربی بر سلامت انسان به همراه داشته باشد؛ بنابراین تعیین میزان فلزات سنگین در برنج وارداتی و مقایسه با استانداردهای ملی و بینالمللی حائز اهمیت می باشد. هدف: از این پژوهش بررسی فلزات سنگین آرسنیک، سرب و کادمیوم در برنجهای وارداتی از کشور هند در مبادی ورودی بندر امام خمینی در استان خوزستان میباشد. مواد و روشها: این مطالعه مقطعی تحلیلی بر روی (170 نمونه) از برنج های وارداتی هندی 1121، از مبادی ورودی بندر امام خمینی در استان خوزستان صورت پذیرفت. سنجش فلزات سنگین با استفاده از روش هضم مرطوب و دستگاه طیفسنجی جذب اتمی بر مبنای روش استاندارد بینالمللی AOAC صورت گرفت. یافتهها: نتابج نشان داد میانگین میزان غلظت آرسنیک ( 0.1 ) میلی گرم بر کیلوگرم ، سرب ( 0.06) میلی گرم بر کیلو گرم ،کادمیوم (0.02) میلی گرم بر کیلو گرم طبق استاندارد ملی بود و استانداردهای بین المللی ودر حد قابل قبول بوده است نتیجه گیری: نتایج بدست آمده نشان داد که میانگین غلظت فلزات کمتر از استاندارد US-EPA ، FAO/WHO و استاندارد ملی ایران بدست آمده است. ارزیابی خطر آرسنیک کادمیم و سرب نشان داد که برنج های وارداتی از نظر غلظت این فلزات در محدوده امن قرار دارند و مصرف آن ها خطری برای تهدید سلامت مصرف کنندگان ایجاد نخواهد کرد. واژههای کلیدی: برنج وارداتی، آرسنیک، سرب، کادمیوم، بندر امام خمینی(ره)
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
تولید هیدروژل آبی بر پایه پروتئین ماش، موسیلاژ شاهی و کربوکسی متیل سلولز و کاربرد آن به عنوان جایگزین چربی در بیسکویت
نرگس بابائی - فروغ محترمی - هادی الماسی
مروری بر مهم ترین قابلیت های کاربردی فود-اُمیکس در صنایع تخمیری
علیرضا صادقی
مروری بر چاپ سه بعدی غذاهای فراسودمند و آنتیاکسیدانها
بهار شکارچی - محسن شاهرخی نژاد
گرسنگی پنهان، سیاستهای آشکار: واکاوی تناقض میان راهبردهای غنیسازی و روند نزولی فراهمی آهن و روی در ایران (۲۰۱۲-2022)
سعید جلالیان - ارمغان صابری گودرزی - سارا ناجی طبسی - حسین محمدی - علیرضا کرباسی
AI-Driven Food Safety Management in Canning
Hassan Gholizadeh - Zoha Sirati
تکنیک های نوظهور برای فرآوری مواد غذایی
نیما محمدنژاد خیاوی - مینا حسنی - علی شاهی قره لر
کاربرد بسته بندی خود ترمیم شونده در صنایع غذایی
شادیه رون - زهرا تیموری
مروری نظاممند بر امنیت مواد غذایی ، مهاجرت شیمیایی، حفظ ارزش غذایی، و پایداری زیستمحیطی در ظروف آشپزی
کیوان سرابی مقدم - اکرم آریان فر
گیاهان خوراکی: آنتی اکسیدان های موثر در پیشگیری و درمان بیماری های زوال عصبی
کبری شیرانی
مروری برتوسعه امولسیونهای پیکرینگ برای تولید پوششهای زیستتخریبپذیر و مواد ضدباکتری
آتنا مدیری دوم
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.4.1