0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش ملی پژوهش های کاربردی امنیت غذایی: فرآوری، ایمنی و سلامت
بررسی ریزپوشانی ترکیبات زیستفعال (پلیفنولها) با نانوامولسیونهای طبیعی برای تولید محصولات لبنی فراسودمند
نویسندگان :
مریم میرزایی
1
معصومه ارفعی
2
معصومه خسروی رینه
3
1- دانشجوی کارشناسی ارشد صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آشتیان، ایران
2- استادیار مهندسی کشاورزی-ترویج و آموزش کشاورزی گرایش ترویج کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آشتیان، ایران
3- استادیار زیست شناسی سیستماتیک گیاهی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آشتیان، ایران
کلمات کلیدی :
نانوامولسیون،پلیفنول،ریزپوشانی،فراسودمند،لبنیات،آنتیاکسیدان
چکیده :
در سالهای اخیر، افزایش تقاضا برای غذاهای فراسودمند بهویژه در صنعت لبنیات موجب شده است که افزودن ترکیبات زیستفعال مانند پلیفنولها به محصولات غذایی مورد توجه قرار گیرد. با این حال، پایداری پایین، حساسیت به شرایط فرآوری و طعم نامطلوب برخی پلیفنولها مانع از استفاده مستقیم آنها در صنایع غذایی شده است. هدف این پژوهش، بررسی امکان ریزپوشانی عصاره پلیفنولدار گیاه چای سبز (Camellia sinensis) با استفاده از نانوامولسیونهای طبیعی و افزودن آن به ماست کمچرب بهعنوان یک بستر لبنی فراسودمند است. در این مطالعه، نانوامولسیونها با استفاده از روغن هسته انگور، لسیتین سویا و امولسیونسازی التراسونیک تهیه شدند. اندازه ذرات، پتانسیل زتا و پایداری نانوامولسیون مورد ارزیابی قرار گرفت و سپس نانوامولسیون حاوی پلیفنولها به ماست افزوده شد و ویژگیهای فیزیکوشیمیایی، حسی، فعالیت آنتیاکسیدانی (DPPH) و پایداری پلیفنولها در طول ۲۱ روز نگهداری در یخچال بررسی گردید. نتایج نشان داد که نانوامولسیون تهیهشده دارای اندازه ذرات متوسط 128 نانومتر، پتانسیل زتای -31.5 میلیولت و پایداری بالایی بود. افزودن آن به ماست سبب افزایش معنادار فعالیت آنتیاکسیدانی (p<0.05)، بهبود رنگ و بافت و پذیرش حسی مناسب در مقایسه با نمونه شاهد شد. همچنین میزان کاهش پلیفنولها در نمونههای ریزپوشانیشده بهمراتب کمتر از نمونههای فاقد پوشش بود. یافتههای این پژوهش نشان میدهد که ریزپوشانی پلیفنولها با نانوامولسیون میتواند راهکار مؤثری در تولید محصولات لبنی فراسودمند با ارزش تغذیهای و پایداری بالا باشد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
استفاده از ریزپوشینههای پروبیوتیکها در فرمولاسیون موادغذایی فراسودمند
امیراحسان شکریان - امیرمهدی نیازی - احمدرضا عبدی
مروری بر اثر ضد میکروبی آنزیم ها
بهروز علیزاده بهبهانی - شیما مرادی - حسین جوینده
استخراج و اندازه گیری آکریل آمید در نان به روش ریز استخراجی جدید به همراه کروماتوگرافی گازی-اسپکترومتری جرمی
الهام نوروزی فراهانی - معصومه ارفعی - معصومه خسروی رینه
غذاهای فراسودمند راهبردی مقرونبهصرفه برای کاهش بار جهانی بیماریهای غیرواگیر
نگین منجذب
طراحی حسگر زیستی مبتنی بر نقاط کوانتومی گرافن در کاربردهای تشخیص باکتری
انیس امیدنیایی - علی فرمانی
کاربرد روش اولتراسونیک در بازیابی ترکیبات زیستفعال از پسماندهای میوه و سبزیجات و تاثیر آنها بر کیفیت روغنهای خوراکی
رقیه اشرفی یورقانلو - مهلا پیروزی فرد
استخراج ترکیبات زیست فعال ازضایعات گوجه فرنگی و کاربردهای آن در صنایع غذایی
پریسا فیضی
بررسی مروری بر کاربرد فناوریهای نانولیپوزوم و فیتوزوم در انکپسولاسیون ترکیبات زیستفعال در صنعت روغنهای خوراکی
مارال نیستانی - محیا سلطانی - احسان صادقی
طراحی پوشش زیستفعال حاوی نانوکپسول اسانس آویشن و بررسی اثر آن بر ویژگیهای میکروبی و حسی فیله مرغ در شرایط نگهداری یخچالی
ابوالقاسم رهبری
تقلبات و اصالتسنجی در رب گوجه فرنگی
نیلوفر شمس لطیفی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.4.1