0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش ملی پژوهش های کاربردی امنیت غذایی: فرآوری، ایمنی و سلامت
رویکرد طب سنتی ایرانی به امنیت غذا و تغذیه با تأکید بر مصرف و سلامت غذا
نویسندگان :
مرضیه بیگم سیاهپوش
1
1- انجمن علمی طب سنتی ایرانی
کلمات کلیدی :
امنیت غذایی،طب سنتی ایرانی،سلامت غذا،تغذیه
چکیده :
طب سنتی ایرانی در راستای داشتن زندگی سالم، توصیههایی دارد. موضوع تغذیه تحت عنوان "خوردنیها و آشامیدنیها" در دو بخش مبانی و مطالب کاربردی، بخشی از این توصیههاست. این مطالعه یک مرور کیفی بر بخش کاربردی مبحث خوردنیها و آشامیدنیها در منابع معتبر طب سنتی ایرانی است که با هدف بررسی رویکرد طب سنتی ایرانی به مقوله امنیت غذا و تغذیه انجام شده است. دو جانمایه اصلی شامل عوامل تعیین کننده نیاز افراد به غذا، با دو تم فرعی عوامل عمومی (سن، جنس، سطح سلامت اولیه، شرایط خاص (بارداری و شیردهی)، سطح فعالیت بدنی) و عوامل اختصاصی (مزاج، میزان قوت بدنی)؛ و عوامل مؤثر در بهرهمندی بدن از غذا با سه تم فرعی شامل عوامل زیست-محیطی (شرایط آب و هوایی و اقلیم)، لزوم عمل به قوانین خوردن و آشامیدن و تأثیر روشهای طبخ در ایمنی غذایی و بهرهمندی از غذا، یافتههای این مطالعه هستند. به نظر میرسد توصیههای تغذیهای طب ایرانی با محتوای رکن سوم امنیت غذایی یعنی مصرف و سلامت غذا مشابهتهای فراوانی دارد و علاوه بر آن، ایدههای جدیدی مانند فردی سازی غذا با توجه به مزاج، اصلاح غذا با ادویه، اجرای قوانین خوردن و آشامیدن در راستای بهرهمندی بیشتر سلولها از غذا و انعطاف در انتخاب نوع غذا با توجه به شرایط زیست محیطی را نیز ارائه میدهد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
ساخت اولئوژلهای دوگانه با استفاده از ترکیب ژل کنندههای پلیساکاریدی و مومهای طبیعی برای بهبود رهایش کنترل شده ترکیبات زیست فعال کپسوله شده
بهزاد بیضایی - مرتضی جمشید عینی - سمیه سنجری
نقش پوششهای خوراکی زیستی حاوی ترکیبات ضدمیکروبی طبیعی در افزایش ماندگاری و ایمنی گوشتهای خام طی نگهداری سردخانهای
رقیه اشرفی یورقانلو - مهلا پیروزی فرد
Advancing Military Ration Design: A Comprehensive Review of Nutritional Stability, Preservation Technologies, and Operational Performance
Hassan Gholizadeh - Zoha Sirati
پیشرفتهای فناورانه و تغذیهای در تولید شیر خشک نوزاد: ترکیبات عملکردی و فرآیندهای نوین
مینا رضاپور
3D Printing Technology in the Food Industry
Mahsa Jokar - Zahra Mansouri Kermanshahi - Mohammad-Taghi Golmakani - Fatemeh Ghiasi
نقش غذاهای محلی و سنتی در رونق گردشگری و تقویت اقتصاد محلی: مطالعه موردی استان گیلان
مجید نظری فشتالی
فرایند استحصال میگوی پرورشی سالم و بهداشتی در شرایط اقلیمی سواحل خلیج فارس و دریای عمان
مهران آوخ کیسمی - مجتبی رجبی کلوانی - سراج بیتا
عسل و ارتباط با نمایه قند خون
حسین جوان بخت - صاحبه میرزائی
مروری بر خواص آنتیاکسیدانی آستاگزانتین و کاربرد آن در نگهداری و بستهبندی مواد غذایی
ساناز شکراله ابهری - محسن اسمعیلی - هادی الماسی
Next-Generation Oleogel Systems for the Delivery of Bioactive Compounds in Food Formulations
Bahar Ghanbari Dehkordi - Mohammad-Taghi Golmakani - Fatemeh Ghiasi
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.4.1