0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش ملی پژوهش های کاربردی امنیت غذایی: فرآوری، ایمنی و سلامت
توسعه جاذبهای اتیلن بر پایه نانوکامپوزیتهای آلومینا-پرمنگنات پتاسیم و ارزیابی کارایی آنها در افزایش ماندگاری میوه
نویسندگان :
علیرضا موحدی قدیم
1
الهام جنت دوست
2
فرشاد خیری
3
محمد سیروس آذر
4
1- دانشگاه صنعتی ارومیه
2- دانشگاه صنعتی ارومیه
3- دانشگاه صنعتی ارومیه
4- دانشگاه صنعتی ارومیه
کلمات کلیدی :
بستهبندی فعال،جاذب اتیلن،نانوکامپوزیت آلومینا،پرمنگنات پتاسیم،نگهداری میوه
چکیده :
بستهبندی فعال یکی از رویکردهای نوین در صنایع غذایی است که با بهکارگیری ترکیبات عملکردی میتواند شرایط نگهداری محصولات تازه را بهبود بخشد. از جمله عوامل مؤثر در فساد سریع محصولات کشاورزی، گاز اتیلن است که بهعنوان یک هورمون گیاهی، فرآیند رسیدگی را تسریع کرده و کیفیت و ماندگاری محصول را کاهش میدهد. از این رو توسعه جاذبهای مؤثر برای کنترل سطح اتیلن در محیط بستهبندی اهمیت ویژهای دارد. در این پژوهش، نانوکامپوزیتهای آلومینا بهعنوان پایهای مناسب برای سنتز جاذبهای اتیلن استفاده شدند. گرانولهای آلومینا با روش سل- ژل و گرانولسازی تهیه و سپس با پرمنگنات پتاسیم (KMnO₄) بهعنوان عامل اکسیدکننده بارگذاری شدند. برای افزایش پایداری و کاهش اثر اکسیژن و رطوبت، ساشههای آبگریز و تنفسپذیر طراحی و استفاده شد. ویژگیهای ساختاری و فیزیکوشیمیایی جاذبها با آزمونهای XRD، SEM، EDS و BET بررسی شد و شرایط بهینه سنتز گرانولها و بارگذاری به دست آمد. نتایج نشان داد که جاذبها توانستند کیفیت میوه را نسبت به نمونه شاهد در مدت زمان نگهداری طولانیتر حفظ کنند. همچنین ساشههای آبگریز نقش مهمی در جلوگیری از اکسیدشدگی زودهنگام جاذبها و افزایش پایداری آنها داشتند. این تحقیق نشان میدهد که گرانولهای آلومینا بارگذاریشده با پرمنگنات پتاسیم میتوانند بهعنوان یک راهکار مؤثر و پایدار در سامانههای بستهبندی فعال برای افزایش ماندگاری محصولات تازه استفاده شوند.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
Next-Generation Oleogel Systems for the Delivery of Bioactive Compounds in Food Formulations
Bahar Ghanbari Dehkordi - Mohammad-Taghi Golmakani - Fatemeh Ghiasi
A Sensory-Nutritional Screening Framework to Reduce Water Dependency in Food Industry through Smart Ingredient Substitution
Parnian Pezeshki - َArmita Farhadi - Melika Ebrahimi seyed abad - Atefe Sarafan sadeghi
Delivery systems in food: Revolutionizing material transport for quality, safety, and innovation
Razieh Torabi - Mehrdad Niakousari
کاربرد موسیلاژهای گیاهی در صنعت غذا: خواص عملکردی، مزایا و چالشها
سپیده بهرامی - پرستو اسدی شیزری
ساخت اولئوژلهای دوگانه با استفاده از ترکیب ژل کنندههای پلیساکاریدی و مومهای طبیعی برای بهبود رهایش کنترل شده ترکیبات زیست فعال کپسوله شده
بهزاد بیضایی - مرتضی جمشید عینی - سمیه سنجری
مروری بر تشخیص اصالت محصولات زنبور عسل
مهدی حبیبی قدس - مریم خاکباز حشمتی
Identification and Ranking of Key Formulation Factors Affecting Sensory Texture in Bakery Products Using Machine Learning-Based Sensitivity Analysis
ALI ZAMANPOUR BOROJUNY - Zeynab Raftani Amiri - Reza Esmaeilzadeh Kenari - Jaafar Mohammadzadeh Milani - Mohsen Zandi
تأثیر نانوذرات بر خصوصیات مورفولوژی گیاه رزماری تحت شرایط تنش خشکی
لیلا صالح زاده - یونس پوربیرامی هیر - اسماعیل چمنی - بهروز اسماعیل پور - مهین پور اسمعیل
تأثیر درصد استخراج آرد بر خصوصیات خمیر منجمد
زهرا عطارزاده - فاطمه دژگرد
مروری بر کاربرد پیکرینگ امولسیون های بر پایه ذرات پروتئینی در سیستم های غذایی
مهدی وطنخواه - ساجد امجدی - عبدالحسین نوروزی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.4.1