0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش ملی پژوهش های کاربردی امنیت غذایی: فرآوری، ایمنی و سلامت
اثربخشی ماژول نرمافزار توانبخشی شناختی ریهاکام بر بهبود کارکردهای اجرایی بیماران مبتلابه دیابت نوع 1 و 2
نویسندگان :
سمیه حسنی
1
سیده مریم مشیریان فراحی
2
1- دانشگاه بین المللی امام رضا(ع)
2- دانشگاه بین المللی امام رضا(ع)
کلمات کلیدی :
دیابت،توانبخشی شناختی،نرمافزار ریهاکام،کارکردهای اجرایی
چکیده :
بیماری دیابت، به عنوان نوعی اختلال متابولیک مزمن، با پیامدهای گستردهای ازجمله اختلالات شناختی همراه است که کیفیت زندگی بیماران را تحت تأثیر قرار میدهد. این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی نرمافزار توانبخشی شناختی «ریهاکام» برمولفه کارکردهای اجرایی در بیماران مبتلا به دیابت نوع یک و دو انجام شد. مطالعه حاضر از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیشآزمون – پسآزمون با گروه کنترل است. 30 بیمار دیابتی (15 نفر در گروه آزمایش و 15 نفر در گروه کنترل) موردبررسی قرار گرفتند. گروه آزمایش در 8 جلسه متوالی تحت آموزش با ماژولهای درمانی نرمافزار ریهاکام قرار گرفتند. ابزار سنجش شامل پرسشنامه کارکردهای اجرایی بزرگسالان بارکلی بود. دادهها با آزمون تحلیل کوواریانس تکمتغیره با روش بوت استروپ تحلیل شدند. تحلیل نتایج نشان داد که نرمافزار ریهاکام بهطور معناداری موجب بهبود کارکردهای اجرایی (0.745= η²، 0.001>P،79.03=F) در گروه آزمایش در مقایسه با گروه کنترلشده است. اندازه اثر در حد متوسط تا بالا ارزیابی شد. نتایج این پژوهش حاکی از آن است که آموزش شناختی رایانهای با استفاده از نرمافزار ریهاکام، بهویژه از طریق ماژول تمرینات میتواند تأثیر مثبتی در ارتقاء تواناییهای شناختی بیماران دیابتی داشته باشد. این نرمافزار میتواند به عنوان مکمل درمان روانشناختی و توانبخشی در مراکز درمانی مورد استفاده قرار گیرد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
کاربرد ریز پوشانی در بهینه سازی فعالیت آنتی اکسیدانی ترکیبات پلی فنلی در سیستم های غذایی
فریناز گنجعلی - محمدصالح همتی حسن پور
بررسی ریزپوشانی ترکیبات زیستفعال (پلیفنولها) با نانوامولسیونهای طبیعی برای تولید محصولات لبنی فراسودمند
مریم میرزایی - معصومه ارفعی - معصومه خسروی رینه
کاربرد کمپلکسها و کانژوگههای بیوپلیمری در توسعه امولسیونهای پیکرینگ و سیستمهای نوین رسانش غذایی
خشایار سرابندی - سارا ناجی طبسی - مهدی وطنخواه
استفاده از پیشتیمارهای فیزیکی و شیمیایی در کاهش جذب روغن و تولید غذاهای سرخشده کمچرب
فخرالدین صالحی
ارتقاء ظرفیت سلامت شناختی نان به روش ریزپوشانی با نگاه به مؤلفههای امنیت غذایی در سند راهبردی امنیت غذایی جمهوری اسلامی ایران
مسعود تقی زاده - حسام الدین آخوندزاده
روغن سالم، غذای ایمن : رویکرد های بهبود پایداری روغن های خوراکی
پریسا رحیمی دوگاهی - صدیف آزادمرد دمیرچی
کاربرد پلاسمای سرد بهعنوان پیشتیمار در صنایع غذایی
امید میرزایی تاش
تأثیر درصد استخراج آرد بر خصوصیات خمیر منجمد
زهرا عطارزاده - فاطمه دژگرد
تشخیص تقلب گوشت مرغ و چربی در گوشت چرخکرده گوسفند با استفاده از طیفسنجی مرئی/مادون قرمز نزدیک (VIS/NIR) و روشهای شیمیسنجی
امیر کاطمی - اصغر محمودی - هادی ولادی - ارش جوانمرد
Next-Generation Oleogel Systems for the Delivery of Bioactive Compounds in Food Formulations
Bahar Ghanbari Dehkordi - Mohammad-Taghi Golmakani - Fatemeh Ghiasi
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.4.1