See English Version

    وجود سامانه ارزیابی و رتبه‌بندی محصولات و واحدهای صنفی از مزایای نشان «طیب» است


    مدیرعامل موسسه کیفیت رضوی گفت: وجود سامانه ارزیابی و رتبه‌بندی محصولات و واحدهای صنفی از مزایای نشان «طیب» است.

    به گزارش روابط عمومی کنفرانس بین‌المللی «غذای طیب»، حسین زمانی در سمپوزیوم «ارتقای سطح سلامت جامعه از طریق تغذیه مناسب با رویکرد طیب» گفت: غذای طیب می‌تواند با عناوینی مانند غذای حسن، غذای مفید، غذای حلال، غذای متناسب با مزاج، غذای پاک، غذای بدون آلودگی ظاهری و باطنی، غذای با ارزش غذایی کامل، غذای سالم و غذای بدون ضرر نیز اشتراکات مفهومی داشته باشد بنابراین غذای طیب  می‌تواند امتیازات سایر برندهای فعال و مطرح در زمینه مواد غذایی مانند غذای حلال، غذای ارگانیک، غذای سالم و غذای هدفمند را به صورت تؤام داشته باشد.

     او ادامه داد:  قرارداد طراحی و استقرار نشان «طیب» در زنجیره‌های منتخب غذایی که بین موسسه کیفیت رضوی، بنیاد بهره‌وری موقوفات آستان قدس رضوی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری منعقد شد، یکی از پروژه‌های در دستور کار موسسه کیفیت رضوی در سال ۱۴۰۰ بود. پروژه مذکور در چهار فاز شامل تولید دانش فنی، استقرار نشان طیب، ایجاد شبکه کارگزاری و توسعه و برندسازی، با استفاده از ظرفیت‌های علمی و اجرایی از قبیل همکاران ستادی موسسه کیفیت رضوی، مشاوران و اعضای شوراهای تخصصی طیب، شبکه همکاران علمی و دانشگاهی، شبکه ارزیابان طیب، تیم‌های تحقیقاتی زنجیره‌های نان، گوشت، برنج، خرما، زعفران و پسته طراحی شده و در حال اجرا است.

    دبیر اجرایی همایش بین‌المللی «غذای طیب» افزود: یکی از مزایای نشان طیب، دارا بودن سامانه‌ای جامع برای ارزیابی و رتبه‌بندی محصولات و واحدهای صنفی است و حضور در این سامانه، پیش‌نیاز دریافت نشان ‌طیب می‌باشد، بدین معنی که تولیدکنندگان، صاحبان اصناف و برندهای تجاری برای ورود به فرآیند دریافت نشان طیب، در گام نخست باید محصول یا واحد صنفی خود را در سامانه ‌کیفیت طیب مستقر کنند. هنگامی که محصولی در سامانه مستقر می‌شود، براساس شاخص‌های مطرح در طیب ارزیابی شده و نمره دریافت می‌کند، هرچه‌قدر یک مجموعه به لحاظ شاخص‌های طیب ارتقاء یابد، رتبه‌اش در سامانه هم بهبود می‌یابد و می‌تواند در میان برترین‌ها قرار گیرد.

     زمانی با اشاره به اینکه در سامانه رتبه‌بندی محصولات، امکان مشاهده روند تغییرات کیفیت، رهگیری فرآیند تولید، راهنمای مصرف، اصالت‌سنجی مجوزها و گواهینامه‌ها، درگاه‌های خرید و نظرات مشتریان برای محصولات وجود دارد، تصریح کرد: تاکنون بیش از ۳۰۰ محصول و واحد صنف ارزیابی و رتبه‌بندی شده است که شناسنامه کیفیت این محصولات نیز صادر شده و تمامی این اطلاعات در سامانه rqi.ir قابل مشاهده است.

    مراحل تحقیقاتی و پژوهشی طرح تجاری سازی نشان« طیب» به پایان رسیده است

     مدیرعامل موسسه کیفیت رضوی اظهار کرد:  مراحل تحقیقاتی و پژوهشی طرح تجاری سازی نشان طیب به پایان رسیده است و ما در حال حاضر در مرحله تجاری سازی این نشان در سطح ملی و بین‌المللی هستیم. برای رسیدن به این امر، سامانه کیفیت رضوی را ایجاد کردیم تا بهترین مواد غذایی در کشور در این سامانه ثبت شوند. برای هر محصول ثبت شده در این سامانه، نیز یک شناسنامه دیجیتال تهیه شده است که امکان معرفی محصولات باکیفیت سطح کشور را برای عموم مردم فراهم می‌کند.

    وی یادآور شد: موسسه کیفیت رضوی در مسیر تبدیل شدن نشان طیب به عنوان برند اعتبار بخش در سطح کشور حرکت می‌کند برای رسیدن به این هدف، تاکنون شورای استانی طیب و نمایندگی کارگزاری و شبکه همکاری رسمی این موسسه در استان‌های خراسان شمالی، یزد و اصفهان آغاز به کار کرده‌اند.

    گفتنی است، روز گذشته همایش بین‌المللی تغذیه بالینی ایران در دانشگاه علوم پزشکی مشهد، میزبان سمپوزیوم «ارتقای سطح سلامت جامعه از طریق تغذیه مناسب با رویکرد طیب» بود که توسط موسسه کیفیت رضوی برگزار شد.